Brdo mandarina: Ministar Tolušić zahvalio na informaciji i obvezao se da će provjeriti što je ovo

Nakon što je od Ane Muse, nezavisne vijećnice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Pločama, te ekološke ativistice i čelnice Udruge Lijepa naša dobio fotografiju odbačenih mandarina u okolici Opuzena ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić obećao je da će istražiti što se to na jugu Hrvatske dogodilo, prenose portali.

Naime, društvenim mrežama kruži fotografija za koju se navodi da je snimljena u Opuzenu i da predstavlja odbačene mandarine.

Nije jasno radi li se o plodu koji je propao zbog nametnika, višku ili o pokušaju proizvođača da zadrže cijenu tog voća na većoj razini. Musa pretpostavlja da se radi o ovome trećem: “Zašto onda ovo neprocjenjivo domaće blago, nezagađeno, zdravo, zbog nemogućnosti plasmana na domaćem ili izvoznom tržištu, zbog neorganiziranog otkupa i apsolutnog nerazumijevanja prema proizvođačima mora završiti u smeću… “, pita se ona.

Portal Tris podsjeća kako je ovakvih slučajeva bilo i ranijih godina, no u međuvremenu nije učinjeno ništa kako bi se spriječili ovakvi prizori.

“Nije za vjerovati, ali ministar mi je odgovorio nakon nekoliko minuta u FB poruci. Zahvalio je na informaciji i obvezao se da će provjeriti što je ovo”, piše, među ostalim, Ana Musa.

Facebook Komentari