Petrov o sastavu Vlade: Nismo se miješali u izbor partnerske stranke

“Što se tiče sastava Vlade, svatko od nas će preuzeti odgovornost za resor pod upravljanjem političke stranke iz koje dolazi. Nismo se miješali u izbor partnerske stranke i smatrali smo odgovornošću ponuditi najbolje kandidate”, komentirao je novi sastav Vlade Božo Petrov.

Upitan je o prijeporima oko pojedinih ministara, ali i koliko dobro poznaje i što misli o novim ministrima.

“Zadnjih dana su se slagale kockice u političkoj partnerskoj stranci. Meni ovo ne predstavlja problem. Od ovoga tima kao i prethodnih očekujem odrađivanje najboljeg mogućeg posla. Hrvatska ima potencijal za gospodarski rast i nadam se da će se to tako i nastaviti”, kazao je Petrov. Uslijedilo je pitanje o Goranu Mariću, koji bi trebao biti 20. ministar, bez portfelja, što mu se prema napisima medija ne sviđa.

Budući da se u Saboru dalo primijetiti da Goran Marić i Martina Dalić zastupaju različite politike, Petrov je upitan i o prognozama njihove buduće suradnje u Banskim dvorima.

“I Dalić i Marić su surađivali u Saboru, nisam primijetio preveliku polemiku između njih, očekujem da će kvalitetno surađivati i u Vladi”, kazao je Petrov.

Facebook Komentari