Ministar Hasanbegović objavio rezultate upravnog nadzora HAVC-a u čijem je UO njegova nasljednica

Ministar kulture na odlasku Zlatko Hasanbegović na službenim stranicama Ministarstva danas je objavio dokumente o Upravnom nadzoru u Hrvatskom audiovizualnom centru, Upravom nadzoru u Hrvatskom narodnom kazalištu Zagreb i Upravnom nadzoru nad radom Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Hasanbegović je u utorak, kada je bilo jasno da neće biti ministar u Plenkovićevoj vladi, izjavio da se zna tko je on a tko Obuljen.

“Poznato je što su o tome mislili i misle pristaše i birači HDZ-a. Tko je i što je uvažena gospođa Obuljen je također poznato, kojim krugovima pripada je također poznato. Jedina je nepoznanica bio konačni odabir Andreja Plenkovića, izbor je legitiman i objavljen. Proizlazi iz volje saborske većine i ja ga prihvaćam. Politički život se nastavlja, izabrani sam zastupnik u Saboru, nastavit ću političko djelovanje, vjeran Bogu i narodu koji me izabrao”, kazao je Hasanbegović.

Uoči proglašenja imena kandidata za ministra kulture neke braniteljske udruge Obuljen Koržinek pokušale su diskvalificirati navodeći da je odgovorna za odluke HAVC-a, među kojima i svojedobno sufinanciranje filma ’15 minuta – Masakr u Dvoru’.

Dokument je na linku ispod

http://www.min-kulture.hr/userdocsimages/MINISTARSTVO%20KULTURE/upravni%20nadzori/201610191113.pdf

Facebook Komentari