Panenić oštro odgovorio Molovom čelnom čovjeku Hernadiju, aludirajući na zatvor

Tomislav Panenić komentirao je za N1 izjavu predsjednika Uprave MOL-a, Zsolta Hernadija, koji je izjavio da će MOL nastaviti svoje poslovanje s Inom ili bez nje. Komentirao je i nedolazak mostovaca na saborske odbore.

“Svakako bi bilo dobro da gospodin Hernadi dođe u Hrvatsku i izloži kako je razmotrio tu situaciju. Mi ćemo ga pozdraviti, a isto tako i institucije pravne države. To je ispravno stajalište, kad se dođe u državu čiji su glavni energenti nafta i plin”, rekao je Panenić.

Kazao je da Hrvatska ne zastupa plansku ekonomiju, nego želi jasno stajalište MOL-a o tome je li Ina vertikalna kompanija u kojoj nema konsolidiranih rezultata ili ta kompanija smatra da je Ina dio MOL-ove grupe, pa joj ništa od toga ne treba.

“On govori s pozicije MOL-a, i to onoga koji kontrolira Inu i svojom su aktivnošću degradirali poslovanje Ine nasuprot onoga što je dogovoreno ugovorom iz 2003. godine, a to je da će unaprijediti proizvodnju”, rekao je Panenić.

Tehnički ministar gospodarstva kazao je da je Inina proizvodnja smanjena, a da se smanjila i mreža benzinskih postaja u zemlji i regiji. “Da bi se govorilo o planskoj ekonomiji, i tržišna bi ekonomija trebala reći zašto je takvo stanje u Ini”, rekao je Panenić.

Panenić je komentirao i svoju političku budućnost. Kazao je da je zamolio predsjednika Vlade da ga razriješi s pozicije ministra, da bi ojačao saborski klub Mosta, ali i kako bi Most mogao imati predsjednika Sabora iz svojih redova. Pomagat će svoje kolege savjetima, ali nije u opciji voditi energetiku, kazao je.

Komentirao je i nedolazak zastupnika Mosta na saborske odbore.

“Krenuli ste s pitanjem da mi nismo htjeli doći, trebalo bi reći na koji je način poziv upućen”, rekao je Panenić okupljenim novinarima. “Ako je on upućen u petak u 11 sati navečer, na Klub, kad nikoga nema u uredu, kako netko može znati kad treba doći?”, upitao je Panenić.

“Ako dođe na mail, a nije u radnom vremenu, svakome bi bilo jasno da se treba telefonski pozvati i izvjestitelja i sve ostale. Nitko nije bio obaviješten da će se danas održavati sjednica saborskog odbora”, kazao je Panenić, dodavši da će sutrašnji sastanak saborskih odbora, zakazan za 9 sati, vjerojatno biti ispravak današnjeg propusta.

Facebook Komentari