Ivana Maletić prelomila – neće ući u Plenkovićevu Vladu kao potpredsjednica bez portfelja

Ivana Maletić je prelomila – neće ući u Plenkovićevu Vladu kao potpredsjednica, nego ostaje eurozastupnica u Bruxellesu, piše Večernji list.

Autorica HDZ-ova gospodarskog programa, koja je sudjelovala i u pregovorima HDZ-a i Mosta o programu buduće Vlade, odlučila je karijeru nastaviti u Bruxellesu jer nije htjela svojim ulaskom u Vladu izgurati Tomislava Tolušića ili Zdravka Marića, Večernji neslužbeno doznaje od izvora bliskog Ivani Maletić. S ljudske strane nije joj bilo prihvatljivo, prepričava izvor, da zbog svoje pozicije izgura bilo kojeg od te dvojice ministara za koje smatra da dobro rade svoj posao. Maletić je mogla preuzeti ili Ministarstvo financija ili fondova EU i regionalnog razvoja, premda bi joj bila najdraža ideja o spajanju fondova EU i financija u jedno ministarstvo, no od te se kombinacije odustalo.

Kao kompromisno rješenje Plenković joj je ponudio da bude potpredsjednica Vlade bez portfelja, no Ivani Maletić tek je to bilo neprihvatljivo jer nije htjela s pozicije potpredsjednice bez resora koordinirati kolege koji vode svoja ministarstva. U razgovoru s Plenkovićem, koji, kako čujemo, razumije njene argumente, odlučeno je da ona ostane u Bruxellesu premda ju je Plenković zaista želio u Vladi kao sposobnu i organiziranu suradnicu.

Facebook Komentari