Davor Bernardić u Vukovaru predstavio program, evo tko mu je sve dao podršku

Davor Bernardić, kandidat za predsjednika Socijaldemokratske partije Hrvatske predstavio je danas u Vukovaru smjernice za izradu programa za SDP istaknuvši kako je mu je cilj moderan SDP za desetljeće socijaldemokracije u Hrvatskoj.

U sastavljanju cjelovitog programa, kako je istaknuo Bernardić sudjelovat će budući članovi obnovljenih stručnih Savjeta SDP-a, i on će biti rezultat unutarstranačkih rasprava. U vukovarskoj dvorani Lavoslava Ružičke članovi SDP-a Bernardića su dočekali s dugotrajnim glasnim pljeskom kojim su i prekidali njegovo izlaganje o programu. Bernardić je u svojem govoru istaknuo kako SDP trba promjenu u koju danas članovi vjeruju te da u SDP želi vratiti hrabrost, samopuzdanje i prijateljstvo, piše N1.

Davor Bernardić je ukratko predstavio svoju viziju modernog SDP-a za Hrvatsku.

”Moderan SDP za Hrvatsku vidim kao borbu za socijaldemokraciju, a to je briga o čovjeku koji živi od svojeg rada, onome koji je obespravljen, onom koji ne može i kojem je potrebna naša ruka da bi društvo bilo društvo jednakih mogućnosti. Mi socijaldemokrati se zalažemo za društvo jednakih mogućnosti u kojem svi imamo šansu na isti start, pod jednakim uvijetima dostupno obrazovanje i pod jednakim uvijetima dostupnu zdravstvenu uslugu, ali na način da kreiramo održivi razvoj, potičući pravo na rad i prava radanika. To je naša baza, to su naši ljudi, to je Hrvatska, ljudi koji žive od svojega rada i vjeruju u socijaldemokraciju i vjeruju da samo SDP kao temelj socijaldemokracije može donijeti tu promjenu. To možemo jedino ako smo motivirani i ako građani prepoznaju u nama ono što jesmo. Mi moramo biti tolerantni, uključivi, hrabri, odlučni, jasni, ponekad beskompromisni, uvijek sa zdravim jezikom otvoreni prema drugima i drugačijima. To je socijaldemokracija. Takvi smo mi, takvi moramo biti i takvi moramo tražiti povjerenje građana”, kazao je.

Bernardića je u Vukovaru je podržao i Zlatko Komadina, predsjednik SDP-a Primorsko – goranske Županije.

”Pobijedit ćemo”, rekao je Zlatko Komadina, nakon čega je odmah uslijedio glasan pljesak.

Komadina je istaknuo: ”Prije šest mjeseci smo krenuli u promjene, a dovršit ćemo ih sa našim predsjednikom Davorom Bernardićem. Generacijski nije važno koliko godina imamo,važno je jesmo li duhom mladi i razmišljamo li za dobrobit sviju, a ne samo za sebe, shvaćamo li stranku kao alat i sredstvo ili zapravo kao instituciju u kojoj smo dobrovoljno, zajednički i stvaramo bolje uvijete za sve građane Hrvatske. Na posljednjim izborima smo stvorili solidan temelj od 40 posto glasova da naš kolega Bernardić dođe do onih 51 posto i da dugo vodi SDP”, kazao je Komadina.

Davoru Bernardiću u kandidaturi za predsjednika SDP-a podršku su u Vukovaru dali istaknuti članovi SDP-a iz Vukovarsko srijemske županije: Goran Bošnjak, predsjednik gradske organizacije SDP-a Vukovara, Mario Milinković, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Vukovarsko – srijemske županije, Biljana Gaća, predsjednica županijske organizacije Foruma Mladih SDP-a Vukovarsko srijemske županije i članica Glavnog odbora SDP Hrvatske, Nenad Livun, predsjednik Foruma Mladih SDP-a Hrvatske, i član Glavnog odbora SDP Hrvatske i drugi.

Share This Article