Pupovac: Vrijeme je da se završe pregovori; Dumbović: Ova agonija mora prestati

Večeras su u emisiji Tema dana na HRT-u gostovala tri buduća saborska zastupnika, Milorad Pupovac iz SDSS-a, reformist Darinko Dumbović i u studiju u Osijeku Robert Jankovics, predstavnik mađarske nacionalne manjine.

Pupovac je istaknuo da je zajednički zaključak kako je “vrijeme da se završe pregovori i da više ne gubimo vrijeme. Stvorili smo pretpostavke da se to i može ostvariti”.

“Ova agonija mora prestati”, naglasio je Dumbović. “Cijela je Hrvatska teretana u kojoj se bildaju politički mišići i gleda tko iz nje izlazi jači. Nadam se da će i buduća Vlada prepoznati iste probleme s kojima se i mi borimo”.

“Usuglasili smo se da je za Hrvatsku najvažnije da ima stabilnu Vladu i da trebamo podržati onoga tko je dobio najviše glasova – to je gospodin Plenković”, istaknuo je Jankovics.

Pupovac je prvi komentirao najnoviju informaciju oko dogovora HDZ-a i Mosta. “To znači da ćemo imati Vladu koja će imati široku podršku, pa se možemo posvetiti konstituiranju. Smatramo da je važno da se usuglase politike i programi na kojima  će Vlada djelovati da bude efikasna i funkcionalna. To dosad nismo imali i to je najvažnije”, naglasio je.

Dumbović smatra da večeras treba čestitati i HDZ-u i Most-u da su uspjeli napraviti koaliciju.

“Janković smatra da sljedeće 4 godine trebaju zajednički propitkivati provodi li se ono što smo su zajedno dogovorili. Postavili smo temelje za jednu stabilnu Vladu kakva je Hrvatskoj potrebna i kakvu Hrvatska zaslužuje”, naglasio je.

Pupovac smatra da su dva najveća izazova za ovu Vladu. Prvo, da ima vodstvo koje će harmonizirati koaliciju. Drugo, da se usmjeri budućnosti jer je zaglibila u svojevrsnom blatu prošlosti.

“Mi imamo tri velika izazova. Da se okrenemo sebi i vidimo što moramo raditi za našu zemlju. Drugo da vidimo što trebamo raditi u EU, da tamo učinimo svoje prisustvo korisnim za Hrvatsku. I treće, kako i na koji način da učinimo regiju područjem mira i stabilnosti. To su tri strateška cilja. Dizajniramo svoju budućnost, dizajniramo politike nakon kojih će prestati iseljavanje mladih, nesigurnost dobivanja mirovina i nezaposlenost”, zaključio je Pupovac.

Facebook Komentari