4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska VIDEO Vjernici uz zapaljene svijeće molili za izgradnju crkve na zagrebačkoj Savici

VIDEO Vjernici uz zapaljene svijeće molili za izgradnju crkve na zagrebačkoj Savici

U parku u zagrebačkom naselju Trnjanska Savica u ponedjeljak navečer okupili su se vjernici sa zapaljenim svijećama te molili za planiranu izgradnju crkve “bl. Alojzija Stepinca” u dijelu tog parka.

Vjernici su u procesiji sa svijećama došli u park nakon mise koja je na Stepinčev blagdan, 3. listopada, održana u Pastoralnom centru na Savici. U parku ih je dočekala grupa vjernika sa svijećama te su zajedno molili za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca i za izgradnju župne crkve u dijelu parka na Savici.

Župnik velečasni Antun Vukmanić istaknuo je kako je osobita molitva večeras za ovu župnu zajednicu koja od 1999. godine čeka na izgradnju svoje župne crkve. “Vi znate koliko je to vremena. Svake nedjelje pripravljati prostor u osnovnoj školi, opet ga raspremati, i tako iz tjedna u tjedan, iz godine u godinu. Zahvaljujemo svima na ljubavi i velikodušnosti koju su do sada ugrađivali u ovu zajednicu koja zbog nedostatka prostora nije nestala, nije se osipala, nego je rasla i izgrađivala se. Danas želimo moliti da lokacijska dozvola koju je Grad Zagreb izdao 9. kolovoza ove godine što prije postane pravomoćna kako bismo potom mogli nastaviti one neposredne radove prije početka izgradnje – upis vlasništva nad zemljištem, ishođenje građevinske dozvole i potom blagoslov gradilišta. Pozivam vas već sada da se sljedeći put okupimo upravo na blagoslovu gradilišta naše župne crkve”, poručio je župnik Vukmanić.

Na molitvi su, među ostalim bili i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić te predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić te gradski zastupnici HDZ-a Mario Župan i Margareta Mađerić.

Najnovije

Još iz rubrike