VIDEO Slavni čitali kritične tweetove o sebi, evo kakve su bile reakcije

Cijena slave je velika i slavne osobe često se susreću s brojnim negativnim komentarima, posebice na društvenim mrežama, kojima korisnici interneta izražavaju svoje mišljenje o njima. Twitter je posebno zanimljivo “igralište” za takvo što.

Emisija komičara Jimmy Kimmela iskoristila je to za snimanje serije videa u kojima je prikazana reakcija slavnih na loše komentare koje korisnici društvenih mreža pišu o njima, piše Radio Sarajevo.

Svakako, najzanimljiviji video bio je onaj u kojem je gost bio Barack Obama, predsjednik SAD-a. U videu su prikazane njegove reakcije i odgovori na tweetove kao što su”Kako učiniti da Obamine oči sjaju? Posvjetlite lampom u njegove uši” ili “Postoji li neki način da Obamu pošaljemo na drugi kraj svijeta na neki golf teren i da ga ostavimo tamo”, što je predsjednik  SAD-a ocijenio kao dobru ideju.

Pored Obame u raznim izdanjima Mean tweetsa gostovali su razne poznate ličnosti, glumci, sportisti, muzičari, koji su također imali priliku da čitaju komentare o sebi. Tom Hanks, Adam Levine, Kobe Bryant, Julia Roberts, Tom Cruise, Cate Blanchett, Gwyneth Paltrow, Britney Spears, Matthew McConaughey samo su neke od poznatih ličnosti koje možete pogledati u nastavku, a koji su zabavljali publiku Jimmya Kimmela svojim reakcijama na zlobne tvitove.

Facebook Komentari