20.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Hebrang: Karamarko nije morao dati ostavku zbog poslova Ane Šarić, razlog je...

Hebrang: Karamarko nije morao dati ostavku zbog poslova Ane Šarić, razlog je drugi

HDZ-ov veteran Andrija Hebrang u emisiji Poligraf Hrvatskog radija otkrio je zašto je, po njegovu mišljenju, Tomislav Karamarko morao otići i dati ostavku. Hebrang smatra da nije riječ o poslovima Ane Šarić Karamarko, već da iza Karamarkova odlaska stoji jedna velika, utjecajna svjetska sila, piše tportal.

“Karamarkovo razdoblje završava za mene još uvijek jako upitnim razlogom njegova odlaska. To će tek budućnost pokazati. Može li se rušiti čovjek koji je dobio pet izbora zaredom jer je tada još njegova nevjenčana supruga, prijateljica, imala neku firmu s nekim tko je savjetnik nekoga trećega. To je plitka izmišljotina za razlog”, tvrdi Hebrang za Hrvatski radio.

Iako je htio ostati tajnovit, nakon kratkog nagovaranja voditelja Mislava Togonala nastavlja: “Otišao je iz dva razloga. Jedan je međunarodni plan gdje su utjecaji velikih sila, neću imenovati kojih, stalno mi dolaze tužbe. Riječ je o utjecaju jedne velike sile na našu Inu”, misli Hebrang. Kao drugi razlog Karamarkova povlačenja smatra najavu lustracije i nastavka istrage partizanskih i komunističkih zločina.

“Ja sam mu najavio njegov krah onda kada je najavio lustraciju i istragu zločina iz 1945. Poslao sam mu poruku u kojoj sam napisao da je to početak njegova kraja. Četiri mjeseca nakon toga je završio. Oteo se mainstreamu koji nije htio čeprkati po našoj prošlosti”, zaključuje Hebrang.

Najnovije

Još iz rubrike