Lovrinović potvrdio: s Mišićem će pokušati oformiti klub zastupnika bez Živog zida, evo koga ciljaju

Izabrani saborski zastupnik Ivan Lovrinović potvrdio je da će zajedno s izabranim zastupnikom Ivicom Mišićem pokušati formirati klub zastupnika u Saboru, i to bez partnera iz predizborne koalicije sa Živim zidom.

Vjeruju da će im se pridružiti zastupnik Goran Aleksić iz Udruge Franak, jer im je za klub potrebno troje. U razgovoru za Index, Ivan Lovrinović je kazao kako je to logičan korak za njegovu stranku.

“Mogu vam potvrditi tu informaciju, to je sasvim logično. Pa mi smo, kad smo izišli iz Mosta, formirali klub nezavisnih zastupnika. Sad kad imamo svoju stranku – Promijenimo Hrvatsku – sasvim je logično da u Saboru imamo i svoj klub. To je praksa koju imaju i druge stranke. To je nama normalan i potreban zahvat, jer želimo svoju stranku promovirati dalje, ona je najmlađa po pitanju osnivanja, osnovali smo je dva tjedna prije raspisivanja izbora”, rekao je Lovrinović te dodao kako se njegovi koalicijski partneri slažu s tom odlukom, prenosi N1.

Naveo je da će s koalicijskim partnerima i dalje surađivati na onim programskim ciljevima zbog kojih su se i okupili u koaliciju. “To je sve normalno, pa pogledajte i Domoljubnu koaliciju i Narodnu koaliciju, stranke unutar tih koalicija su vam imale svoje klubove”, kazao je Lovrinović za Index.

Oglasio se i Živi zid, kažu da kreće ‘novi val napada’ na njih, da zovu novinari i žele komentar na vijest da ‘bivši mostovci napuštaju Živi zid’

“Taj veliki eksces izazvan je davnim dogovorom da ćemo imati 2 kluba, jer imamo uvjete za to. Jednako kao što u Narodnoj koaliciji svoje klubove imaju i SDP i HNS i HSU. Ali nitko ne govori i ne piše o velikim razlazima, raskolima i napuštanjima. Nema raskola. Radimo zajedno. Odabrali smo mogućnost za dva kluba čisto iz razloga da imamo što češće saborsku govornicu. Svi napadi, sve laži i konstrukcije neće razbiti ovu koaliciju. Nisu pomogle sve insinuacije oko davanja i primanja mita, Uskoci i poskoci, lažirane skupštine, žute koverte… Nije Živi zid zrno zobi da ga svaka vrana pozoba…”, pišu na Facebooku.

Facebook Komentari