4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Dodik: Neću riskirati život zbog prijetnji Bakira Izetbegovića; pokreće postupak oko 1....

Dodik: Neću riskirati život zbog prijetnji Bakira Izetbegovića; pokreće postupak oko 1. ožujka

Milorad Dodik održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o postignutim rezultatima na referendumu u Republici Srpskoj, te se osvrnuo na istragu o nepoštivanju odluke Ustavnog suda BiH i odnose s ostalim bh. liderima.

Predsjednik Republike Srpske izjavio je da još nije dobio poziv u Tužiteljstvo BiH u svojstvu osumnjičenog u predmetu u vezi s referendumom u tom entitetu, ali je dodao:
“Spreman sam dati izjavu, mislim da u ime Republike Srpske moram imati odgovornosti. No, mislim da se ovdje radi samo o interesu sarajevskih političara. Među kojim su i prijetnje Bakira Izetbegovića, koji je dao jučer, da ću završiti kao neki – a tim dao povod i ideje islamistima za moje smaknuće. Neću otići u Federalne prostorije Tužiteljstva, ali sam spreman u bilo koje prostorije Tužiteljstva u RS-u otići i dati izjavu”, istaknuo je Dodik, prenosi Radio Sarajevo.

Dodik je još jednom naglasio da je ponosan na referendum, te dodao kako je ponosan na volju i sposobnost Republike Srpske da organizira referendum.

“No, ako misle da je ovo način da me uhapse, da me privedu, neka bude, ali neću riskirati život, zbog prijetnji Bakira Izetbegovića. Moja ekipa odvjetnika poslijepodne će vidjeti ima li elemenata za tužbu, iako sam ja protiv”.

Podsjetio je da je 91 odluka Ustavnog suda BiH neprovedena, ali da je sada problem referendum u RS-u.

Pred kraj obraćanja Dodik je istaknuo da je uputio zahtjev da u skladu s ovlastima i Ustavom BiH pokrenu postupak da se prilagodi 1. ožujka kao Dan nezavisnosti BiH, jer, kaže Dodik, ako je 9. siječnja prijetnja, tako je i 1. ožujka prijetnja.

“Želimo da se otkloni svaka diskiminacija, i u narednim danima ćemo poslati taj zahtjev za pokretanje postupka pred Ustavni sud, pošto je i 9. siječnja osporen”, rekao je Dodik.

Najnovije

Još iz rubrike