Dodik: Čuo sam se s Vučićem poslije referenduma i s drugim prijateljima iz Srbije

Predsjednik Republike Srpske rekao je da se poslije referenduma, za sada, čuo samo s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a da su građani RS odlučili da se 9. siječnja i ubuduće obilježava kao Dan Republike Srpske.

“Čuo sam se i sa svojim prijateljima iz Srbije i tek se planiram čuti s mnogima od njih”, rekao je Dodik za portal Pink.rs.

Rekao je da se narod RS pokazao kao zrelo političko društvo i dodao da je to „pobjeda svih nas u RS” i da on nema prava na strah, jer “što znači strah i sudbina jednog čovjeka kada se usporedi sa sudbinom jednog naroda”.

Podsjetimo, na referendumu koji je u nedjelju održan na području bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske glasovalo je 55,75 posto registriranih birača, a odgovor “da” na postavljeno referendumsko pitanje dalo je njih 99,81 posto, podaci su koje je u ponedjeljak objavilo entitetsko povjerenstvo za provedbu referenduma.

“Na osnovi ovih rezultata povjerenstvo je utvrdilo da je referendum pravovaljan, jer je glasovala natpolovična većina građana, a njih 677 tisuća je glasovalo ‘za’, čime je referendumsko pitanje dobilo potporu građana”, kazao je Karan na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci ističući kako su ovo preliminarni podaci a konačne će usvojiti entitetski parlament

Facebook Komentari