Povjerenstvo kaznilo Josipu Rimac i Marinu Lovrić Merzel, Kovačić, Varga i Miljenić se ‘izvukli’

U četvrtak je održana sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Povjerenstvo je kaznilo Josipu Rimac i Marinu Lovrić Merzel, a nije Sinišu Vargu, Orsata Miljenića i Ivana Kovačića koji su se također našli na dnevnom redu.

“Konstatirali smo da podaci objavljeni na stranicama grada Knina i Sabora da je dužnosnica u rujnu prestala biti gradonačelnica i da je izabrana u osmi saziv Sabora gdje je stupila 28. prosinca 2015. 30 dana nakon prestanka obnašanja dužnosti i 30 po početku dužnosti potrebno je predati izvješće o imovinjskom stanju, što dužnosnica nije učinila. 16. studenog u Povjerenstvo je došao izvještaj koji se nikako ne može smatrati valjanim. Riječ je o “print screenu” koji nikako nije mogao biti javno objavljen. Poslali smo joj zahtjev da ponovno pošalje, no na njega nije reagirala sve do siječnja 2016. Možemo zaključiti da dužnosnica nije postupila po zakonu”, kazala je članica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa te predložila kazno od 4.000 kuna.

“S obzirom na navedeno i s praksom Povjerenstva smatram da je sankcija niža nego što je potrebno istaknuti”, rekla je Dalija Orešković tijekom rasprave.

Lovrić Merzel kažnjena je zbog toga jer je potpisivala ugovore kojima se posao prijevoza učenika dodjeljuje tvrtki u kojoj njezin nećak ima 50 posto udjela.

Facebook Komentari