Plenković i Jandroković obratili se uoči nove runde pregovora s Mostom, evo što su rekli

Čelništva HDZ-a i Mosta nastavit će u ponedjeljak razgovore o postizbornoj suradnji i sastavljanju Vlade. Na dnevnom redu je razgovor o jamstvima Mosta, traženje optimalnih rješenja za njihovo provođenje. Za neka jamstva, kako se može doznati, prvotno zadani rok od 30 dana, mogao bi biti pomaknut.

Upitan što očekuje nakon drugog kruga pregovora, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je kazao da očekuje nastavak razgovora oko 7 točaka i druga programska pitanja. Na pitanje hoće li biti riječi o kadrovskim pitanjima, Plenković kratko odvraća: “Ništa”. Na upit kada će se to naći na stolu kaže: “Kad dođe vrijeme”.

Glavni tajnik stranke Gordan Jandroković kazao je novinarima ispred središnjice HDZ-a da nastavljaju razgovore koji su do sada bili “pozitivni i otvoreni”, a “s ciljem da napravimo takav program i vladu koja će imati potporu ne samo u parlamentu, nego i javnosti”.

“Očekujem da ćemo napraviti korak dalje u formiranju stabilne većine”, kazao je Jandroković. Nakon što je upitan je li točno da se raspravlja o roku od 30 dana, koji bi se mogao pomaknuti, navodi: “Ne uvjetujemo nikome ništa, razgovaramo. Došli su sa sedam prijedloga, a mi smo ih razmotrili. Oko puno stvari se slažemo”.

Odbio je odgovoriti je li realan broj ministarstava koji navodno traži Most – njih čak sedam.

“Puno je spekulacija kroz ove dane, ali nismo razgovarali o kradrovskim pitanjima, to će tek doći na red. U prvom i drugom krugu tema je sadržaj, program, a što se tiče kadrova i ustroja vlade to će tek doći na red”, kazao je.

Facebook Komentari