4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Tko su sve, zasada, kandidati za predsjednika SDP-a nakon Milanovićeve najave odlaska

Tko su sve, zasada, kandidati za predsjednika SDP-a nakon Milanovićeve najave odlaska

Zoran Milanović odlazi s mjesta predsjednika SDP-a, a svakim danom sve je više SDP-ovaca koji najavljuju svoju kandidaturu. To su već najavili Ranko Ostojić, Tonino Picula i Domagoj Hajduković, a sada je i prva žena, članica SDP-a najavila svoju kandidaturu.

Vesna Škulić bila je prva saborska zastupnica s invaliditetom u Hrvatskoj. U zadnje vrijeme je nije bilo u SDP-u, ali sada je donijela odluku i poručuje. Da, SDP treba vratiti terenu i ljudima smatra pak i Ranko Ostojić. Bivši ministar unutarnjih poslova, koji je prikupio oko 19,5 tisuća glasova u 9. izbornoj jedinici, također je najavio kandidaturu. Ostojića mnogi uspoređuju s Milanovićem, prvenstveno zbog temperamenta.

No, Plenkoviću sličniji bio bi vjerojatno Tonino Picula koji će se također kandidirati, a predsjednik SDP-a želi biti i Domagoj Hajduković, koji je na izborima dobio oko 5.700 glasova. I on želi SDP bliže ljevici, mlad je, ali to ne vidi kao problem.

Glavni tajnik SDP-a, Igor Dragovan, koji se nije proslavio na izborima budući da je prikupio tek 163 glasa na izborima, nije danas odgovarao na pozive. Izbori u SDPu još nisu raspisani, a do tada bi se moglo pojaviti još kandidata.

Aleksandra Kolarić, bivša članica SDP-a odmah nakon najave odlaska Milanovića javno je istaknula želju za kandidiranjem, ali da bi do toga došlo, morali bi je opet primiti u stranku. Šibenski SDP-ovac Ivan Klarin smatra da bi se Orsat Miljanić trebao kandidirati, no od Miljenića zasad nema izjava u tom smjeru.

Najnovije

Još iz rubrike