Plenković: Dobri pokazatelji znače da je Vlada dobro radila, jasno je tko zagovara veliku koaliciju

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je tendenciju smanjivanja bruto inozemnog duga i nastavljeno smanjivanje razine javnog duga. Podsjetimo, na kraju svibnja ove godine bruto inozemni dug iznosio je 44,0 milijarde eura, što je 341,0 milijun eura manje nego u travnju i 5,1 milijardu eura ili 10,4% manje nego u svibnju prošle godine. Isto tako, na kraju svibnja ove godine razina javnog duga iznosila je 285,0 milijardi kuna, što je 84,1 milijun kuna manje nego u travnju i 4,8 milijardi kuna ili 1,7% manje nego u svibnju prošle godine

“Mislim da je strategija upravljanja javnim dugom pokazala rezultate, bitan je i gospodarski rast ali i mudro upravljanje rashodovnom stranom što znači da je Ministarstvo financija vodilo računa o smanjenju javnog duga što znači da je ova Vlada radila kvalitetan posao”, rekao je Plenković.

Komentirao je izjavu predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da bi radije s HDZ-om nego s ovakvim Mostom, ali pod uvjetom da Zoran Milanović bude premijer.

“Ja idem za tim da HDZ osvoji većinu, da njen predsjednik koji ima legitimitet unutar stranke i izvan da formira vlast. Velika koalicija nije za nas opcija, oni koji to žele znaju da im je trend silazan, mali su i na razini prelaska izbornog praga. Imate dva spina, da nema razlike između nas i SDP-a i da nema razlike između predsjednika stranaka. Uspio sam i ustrajat ću na europskoj Hrvatskoj koja radi na normalnom životu za naše građane i normalnim odnosima s našim susjedima i partnerima”, zaključio je Plenković.

Upitan zašto još nije predao imovinsku karticu, Plenković je rekao da to još ne može.

“Čim se za to steknu zakonski uvjeti, predat ću je. Konzultirao sam se s Povjerenstvom, ako niste zakonski pokriveni ne možete je predati. Koga zanima može me pitati”.

Share This Article