Svi za Milu: U akciju se uključili i sportaši, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ante Rebić, Ivan Perišić, Borna Ćorić, Ana Konjuh…

Cijela Hrvatska prikuplja novac za malenu Milu Rončević, djevojčicu iz Rijeke koja se bori za život. Boluje od akutne mijeloične magakariocitne leukemije koja zahtijeva brzu reakciju i agresivno liječenje. Roditelji šansu vide u liječenju u Americi, no troškovi su milijunski.

Roditelji su krenuli rasprodavati sve što imaju, prijatelji i rodbina pomagati, a i Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce. Iznos koji građani uplaćuju na račun sve je veći.

U akciju su se uključili, te na nju pozivaju poznati hrvatski sportaši. Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ante Rebić, Ivan Perišić, Borna Ćorić, Ana Konjuh… To su samo nekih od sportaša koji su uplatili određeni iznos za pomoć Mili, te na svojim društvenim mrežama pozvali sve one koji mogu pomoći da to i učine.

Podsjetimo, Mila boluje od akutne mijeloične magakariocitne leukemije i baš kao što zvuči, riječ je o teškoj bolesti. To je podtip, maligne bolesti krvi, odnosno koštane srži.

Za tu bolest je tipičan nagli porast nezrelih oblika krvnih stanica koje se skupljaju u koštanoj srži i sprečavaju normalnu proizvodnju zdravih krvnih stanica.

Djevojčica je prvi put od te bolesti oboljela prije prvog rođendana, nakon toga je šest mjeseci provela u bolnici Kantrida. Stanje je bilo bolje, bolest se povukla, no onda se prije mjesec dana ponovno vratila, piše Nova TV.

Svi za Milu, prešli smo 8 milijuna! Dirnuta majka poručila: Ovaj odaziv me emocionalno dotukao

Share This Article