Glavni policajac za slučaj Uljanik o Nobilovoj izjavi: Ne bih lupetao svašta

Uhićeni u akciji Uljanik terete se za više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i jedno kazneno djelo subvencijske prijevare na štetu brodogradilišta i državnog proračuna, potvrdio je šef riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić

U akciji Uljanik uhićeno je 12 osoba, a za sada ih je ispitano devet. Počinjena šteta, procjenjuje se, iznosi 1,2 milijarde kuna.

“S intenzivnim krim istraživanjem počeli smo u rujnu 2018., a sama realizacija je započela jutros u 6:30 sati”, rekao je voditelj riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić u razgovoru za RTL Danas.

Rossandin odvjetnik Anto Nobilo nakon ispitivanja je kazao je da se Rossanda branio šutnjom te da se radi o vrlo kompleksnom spisu, pa će svoju obranu iznijeti kada ga u potpunosti prouče. Rekao je i da se radi o manipulaciji kaznenim postupkom u svrhu rejtinga određene političke stranke.

“Znalo se da Vlada ovaj tjedan ide s informacijom da brodogradilište ide u stečaj, stvorena je kampanja i mi imamo ovaj postupak s uhićenjima. Ta koordinacija gdje se kaznenim postupkom ostvaruju politički ciljevi i štiti rejting Vlade tako bode u oči, to je nešto nedopustivo”, kazao je Nobilo.

Barbarić je komentirao te Nobilove optužbe.

“Ne bih zabavljao javnost i lupetao svašta. Mi svoje aktivnosti radimo u dogovoru s DORH-om. Realizirali smo sve što smo planirali, uhitili smo 12 osoba i obavili pretrage 15 domova i drugih prostorija, uključujući i službene prostorije u 3. maju i Uljaniku. Radi se o složenom krim istraživanju, uključeno je više od 100 policajaca. Moramo sve analizirati pa ćemo vidjeti hoće li biti korisni za postupak”, kazao je.

U pretragama je pronađena poslovna dokumentacija, tableti, uređaji za pohranu podataka. Procjenuje se da je počinjena šteta u iznosu od 1,2 milijarde kuna, a Barbarić je otkrio i za što se uhićeni terete.

“Daljnja istraga će to potvrditi ili opovrgnuti. Terete se za više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i jedno kazneno djelo subvencijske prijevare na štetu brodogradilišta i državnog proračuna – rekao je Barbarić za RTL Danas.

Barbarić nije ni potvrdio ni negirao hoće li biti još uhićenja. Rekao je samo da se krim istraga nastavlja i da ništa nije isključeno.

Svih 12 uhićenih noć će provesti u policiji, a ujutro će uz kaznenu prijavu biti predani pritvorskom nadzorniku.

Nobilo: Ne može se kaznenim postupkom manipulirati kako bi se štitio Vladin rejting; Policija laže

Facebook Komentari