Bernardić o Plenkoviću: Umjesto spašavanja radnika i njihovih obitelji izabrao je kreditni rejting

Stižu i reakcije parlamentarnih stranaka na rast kreditnog rejtinga. Povezuju ih gledišta vezana uz rast rejtinga i budućnost Uljanika.

Očito je da se predsjednik Vlade u svom sinoćnjem obraćanju potpuno raskrinkao jer je rekao da je umjesto sanacije Uljanika izabrao kreditni rejting. Umjesto spašavanja radnika i njihovih obitelji izabrao je kreditni rejting, izjavio je predsejdnik SDP-a Davor Bernardić. Dugotrajno zasjedanje Hrvatskog sabora u petak navečer nazvao je ‘silovanjem demokracije’.

– Mi nismo mogli vidjeti strukturne reforme. Činjenica je da je nešto smanjen javni dug, ali to nije rezultat rada ove vlade, već prije rada vlade premijera Tihomira Oreškovića. U Hrvatskoj nemamo dovoljno investicija, a imamo činjenicu da nam ljudi odlaze iz zemlje i mislim da se premijer ne bi trebao hvaliti svojim rezultatima, ocijenio je Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja. Ponovio je i stav Mosta da je ministrica Gabrijela Žalac nevjerodostojna te treba podnijeti ostavku.

– To su kolateralne koristi od ozbiljne i odgovorne politike Vlade. Da se desi novih 5, 6 ili 7 milijardi bačenih u Uljanik, taj rejting bi bio ugrožen, smatra predsjednik Narodne stranke – Reformista Radimir Čačić.

– U Hrvatskoj se nikakve reforme ne povode. Drago mi je zbog podizanja rejtinga, ali sve ono što se događa oko toga – od afera Žalac, Jolly, Zdravko Marić – rezultirat će da ćemo se vratiti tamo gdje smo bili, ocijenio je Gordan Maras. Ministricu Gabrijelu Žalac, koja, smatra Maras – treba podnijeti ostavku, prozvao je za ignoranciju i bahatost. Dodao je da je on, dok je bio ministar svojim osobnim automobilom vozio djecu u vrtić i školu, a da se HDZ-ovi ministri prave važni u mercedesima, javlja HRT.

Facebook Komentari