Vandali uništili katoličko groblje u Somboru

Na Facebooku su objavljene slike devastiranog katoličkog groblja u Somboru.

Franja Bošnjak iz Sombora, koji je objavio fotografije, rekao je za Dnevnik.hr kako je groblje uništeno u noći s petka na subotu te da policija još nije pronašla počinitelje.

Objava fotografija izazvala je brojne komentare. Neki od njih su:

“Tužno je to, da se takve stvari događaju na bilo kojoj strani”.

“Koji je ovo vandalizam???? užas i sramota!”, “Videt ćemo kakva će biti reakcija države”.

Franja Bošnjak rekao nam je kako ovo nije prvi puta da se to dogodilo te kako ova devastacija uznemirava sve pripadnike katoličke vjeroispovijesti i sve normalne i pristojne građane.

“Ovdje imam jedno grobno mjesto koje je oštećeno, a na kojem svake godine palimo svijeće. Na žalost nemam bliskih srodnika, familija je izumrla. Šteta, na svu sreću, nije velika. Srušena je samo ploča. Inače na ovom groblju su sahranjeni moji roditelji i svi preci u nekoliko grobnica koji nisu dirane”, kazao je za Vijesti.hr Franja Bošnjak te dodao kako se zlodjelo dogodilo u noći sa subote na nedjelju.

Istaknuo je i kako ovo nije prvi put.

‘Ovo je čin koji uznemirava sve pripadnike katoličke vjeroispovijesti i uopće sve normalne i pristojne građane bez obzira kojim je porivom motiviran. Utjeha nije što je riječ o maloljetnicima (ako je tako, a ne znamo jer još nema službenih priopćenja)’, samo je jedan od brojnih komentara.

RTL je objavio da su počinitelji ipak pronađeni.

Facebook Komentari