Manifest monstruma: Bolesni ubojica iz Australije posebnu je inspiraciju imao u četničkim pjesmama, ratnom zločincu Radovanu Karadžiću i velikosrpskoj ideji, koja je podrazumijevala i etničko čišćenje muslimana

Teroristički napad na Novom Zelandu potresao je svijet jer monstruozni australski ekstremist Brenton Tarrant (28) usmrtio je u džamiji Al Noor Mosque u Christchurchu 49 osoba, ciljano, planirano i hladnokrvno.

Manifest je napisan na 74 stranice i iako se uklanja brzinom munje s interneta, još se brže dijeli. Društvene mreže ga ne dopuštaju, nemoguće ga je poslati čak i kao dio poruke na Messengeru, ali znatiželjni pogledi uspjeli su pronaći načina kako do njega, sve s ciljem zaviriti u mračni um osobe spremne za ovakav masakr, prenose vijesti.hr.
“Običan sam bijelac rođen u Australiji, roditelji su mi škotskog, irskog i engleskog podrijetla. Nisam imao nikakvih problema u djetinjstvu, bilo je uobičajeno. Nisam bio zainteresiran za školu i obrazovanje u cjelini, jedva sam prolazio razrede. Nisam zbog toga ni upisivao fakultet. Radio sam kraće vrijeme prije no što sam zaradio određeni novac investiranjem u Bitconnect. Zatim sam taj novac ulagao u putovanja (Pakistan, Sjeverna Koreja, između ostalih, op.a.). Odnedavno sam odlučio poraditi na uklanjanju kebaba (pogrdni naziv za etničko čišćenje muslimana u Europi, op.a.). Samo sam običan bijelac iz obične obitelji koji je odlučio ustati za boljitak svojih ljudi u budućnosti”, opisao se Tarrant u manifestu.

Tarrant je posebnu inspiraciju pronašao u četničkim pjesmama, ratnom zločincu Radovanu Karadžiću i velikosrpskoj ideji, koja je podrazumijevala i etničko čišćenje muslimana s prostora bivše Jugoslavije. Zato kroz manifest zagovara i predviđa “balkanizaciju Sjedinjenih Američkih Država”.

“Konflikt oko Drugog amandmana američkog Ustava, kojim se Amerikancima želi oduzeti pravo na nošenje oružja, dovest će do građanskog rata, a on će eventualno dovesti do balkanizacije SAD-a. I to u političkom, kulturološkom i, najbitnije, rasnom smislu. Nadalje, balkanizacija će rezultirati rasnom separacijom i osigurati budućnost bijelom čovjeku na sjevernoameričkom kontinentu, ali će i umanjiti američku sposobnost preslike svoje moći na globalnoj razini. Zahvaljujući balkanizaciji, američko uplitanje u situacije kao ona s Kosovom više neće biti moguće, više neće biti moguće da Amerikanci i NATO stanu kontra Europljana kršćana koji pokušavaju otjerati islamske okupatore”, napisao je Tarrant.

Mnogo je tu pojmova i razmišljanja koja bi se mogla dovesti u pitanje, ali zanimljiva je ta inspiracija konfliktima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i činjenica da ih gleda poprilično banalno i iz jednog kuta, koji mu odgovara. A zatim sve to povezuje s američkim prilikama.

Naime, balkanizacija znači proces raspada višenarodnih država u nacionalne države. Taj proces je određen etničkim, vjerskim i kulturnim osnovama uz vanjske nemire i nestabilnost. Izvorno je nastao nakon raspada Osmanskog carstva u 19. stoljeću i s kasnijim raspadom Austro-Ugarske poslije Prvog svjetskog rata. Postao je čest i za raspad Jugoslavije u devedesetim godinama prošlog stoljeća. Ponekad, pojam se odnosi i za opis procesa propadanja ili raspadanja velikih struktura.

Dakle, Sjedinjenim Američkim Državama želi takvu situaciju jer vjeruje da će “bijeli čovjek” u njoj profitirati, a sukladno tome i cijeli svijet jer bi se “bijeli Amerikanci” počeli baviti “interesima bijelog čovjeka diljem svijeta” te boriti protiv onih koji mu prijete, a to su u ovoj priči prvenstveno muslimani…

Osveta za ubojstvo 11-godišnjakinje

Tarrant je u svojem ‘protumigrantskom’ manifestu spomenuo i 11-godišnju djevojčicu koja je ubijena u terorističkom napadu u Stockholmu 2017. godine kada je Uzbekistanac Rahmat Akilov kamionom gazio ljude usmrtivši četvero osoba.

“Nisam više mogao ignorirati napade. To su napadi na moje ljude, napadi na moju kulturu, napadi na moju vjeru i na moju dušu. Ne mogu ignorirati”, napisao je Tarrant u svojem manifestu.

11-godišnju Ebbu Akerlund, ubojica s Novog Zelanda u svojem je manifestu spomenuo nekoliko puta.

“Ebba je bila drugačija. Mlada, nevina i mrtva Ebba. Njezina smrt, za koju su krivi uljezi, njezina nasilna smrt nagnala me da učinim ovo”, napisao je manijak.

Roditelji djevojčice su zgroženi činjenicom da je ubojica iskoristio njihovu djevojčicu kao razlog ovog strašnog zločina. “Oblio me hladan znoj kada sam ugledao oružje s imenom moje kćeri na njemu. Kada ćemo, kvragu, napokon moći tugovati u miru”, kazao je otac ubijene Ebbe za Daily Beast.

Neki već pokušavaju relativizirati političku pozadinu masakra na Novom Zelandu, no ćirilicom je ispisan i Boj na Ivankovcu, evo o čemu je riječ

FOTO, VIDEO Tko je četnik iz Australije koji je pobio najmanje 49 muslimana na Novom Zelandu: Porijeklo mojeg jezika je europsko, moja kultura je europska….

Facebook Komentari