Početak kraja, Lika: Naš je doktor stručnjak za natalitet, a eto ovi nam nude stručnjake za mortalitet; Plenkovića ne spašava ni Pupovac ni autobusi

Piše: Ante Rašić

Dočekasmo tako da Lika dobije medijski i politički tretman u samo nekoliko tjedana kakav nije imala od hrvatske samostalnosti. Povod tome nije blagostanje njenih stanovnika, gospodarski uzlet, nova radna mjesta ili demografski bum, već najobičniji izbori za županijsku skupštinu jer tko ima vlast u skupštini ima i vlast u Lici.

Lika, osiromašena najhrvatskija županija u svim segmentima, prazna od ljudi, po broju stanovništva kao jedan kvart u Zagrebu ili oveća ulica u nekoj svjetskoj metropoli, postade centar Hrvatske, centar laži, obećanja i fake newsa.

Lika postade poprište borbe za vlast, postade obrazac poslovica “kako siješ tako ćeš i požnjeti”, ali i one stare nadasve političke “neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj”.

U Lici svi ratuju, od agencija za ispitivanje političkih preferencija do susjeda protiv susjeda, članova obitelji, jer najvažnije je tko je koga zaposlio ili tko će koga zaposliti. Radi Like, sazivaju se pressice i objašnjava da je samo naša anketa točna, a sve ostale fake news, ali izgleda da HDZ i tu gubi, isto onako kako sami Ličani tvrde da će izgubiti.

Da u Lici gube tlo pod nogama i da ih kotačić nakon tridesetak godina vlasti vodi u ropotarnicu povijesti, shvatili su u vladajućim strankama, HDZ-u i njegovim satelitima istog onog trenutka kad su odlučili srušiti proračun svog dojučerašnjeg stranačkog „prijatelja”, sive, plave i bijele eminencije Like dr. Dade Milinovića. Tako se Likom ministri raspršiše u Passatima, Mercedesima, možda će do nedjelje i u zrakoplovima, jer eto i Lika ima zrakoplovnu luku, objasni nam to ministar, izgrađenu da olakša ili odlazak, a tko zna možda i povratak.

Kažu nam u Lici: Pa mi smo se dogovorili u obiteljima. Tako će onaj tko radi u državnoj službi glasati za HDZ, a onaj tko radi u javnoj službi za dr. Dadu i sve to vodi da će rezultat biti izjednačen, a onda će se primijeniti pravilo od dva zla biraj ono manje i neprijatelj mog neprijatelja bit će moj prijatelj. Ličani su i veliki vjernici, pa kažu: Ovi novi iz HDZ-a, naučili su se samo prekrižiti, još nisu savladali Oče naš i Zdravo Marijo, pa nek nauče do sljedećih izbora, ako ne promijene stranu do tada. Neće HDZ-u pomoći ni strateški partner Pupovac sa svojom strankom i autobusima, niti „odmetnuti” HSS, ali ni raspali SDP kojem stranačka agencija daje 5 mandata, a po drugim jedva prelazi izborni prag. Neće HDZ-u pomoći ni analitika niti Sv. Rok, u pokušaju objašnjenja, da eto narod Like vjeruje Plenkovićevu HDZ-u.

Kažu Ličani, naš je doktor stručnjak za natalitet, a eto ovi nam nude stručnjake za mortalitet, a naš je doktor pragmatičan čovjek i političar pa ništa nije slučaju prepustio već sve dogovorio, a HDZ-u i Plenkoviću to još nitko rekao nije.

I onda, kako stvari stoje, Lika ide dalje s HDZ-m, samo ne Plenkovićevim, a hoće li Lika biti početak početka ili početak kraja, e to ćemo saznati u nedjelju 10. ožujka.

VIDEO Euforija u Gospiću, ljudi nisu stali u dvoranu, Milinović podigao temperaturu: U nedjelju nadilazimo granice ove županije! U nedjelju počinjemo mijenjati Hrvatsku

Da lička sirotinja shvati koliko je sati: Plenkovićeva uzdanica Kustić ima superskupi sat, koji je zaboravio prijaviti na kartici

Anketa pokazala krah Plenkovićevih poslušnika u Lici: HDZ na povijesno najnižoj razini u nekada najjačoj utvrdi, čini se da Hrvati ne vjeruju Plenkoviću

Facebook Komentari