Nakon što ih je otac bacio kroz balkon, troje djece teško ozlijeđeno, djevojčica je u komi

Liječnici zadarske bolnice obavijestili su javnost o zdravstveno stanju četvero djece koje je jutros otac bacio kroz prozor kuće na Pagu. Djeca su starosti 3, 5, 7 i 8 godina.

Dr. Karuc, šef JIL-a zadarske bolnice, potvrdio je da se na njegovom odjelu nalaze sestre u dobi od sedam i osam godina, a mlađa djevojčica je najteže stradala i ona nije pri svijesti.

“Djevojčica u dobi od sedam godina je zadobila ozljede glave i grudnog koša, i ona je stavljena na mehaničku ventilaciju, još nije stabilizirano njeno stanje, čak smo u kontaktu s Ministarstvom, pa kada se stabilizira njeno stanje da se eventualno pripremi transport za KBC Rebro”, kazao je dr. Karuc.

Djevojčica u dobi od osam godina sutra bi trebala biti operirana. Liječnik nije precizirao o kakvoj se radi ozljedi kod nje.

Na kirurgiju su smješteni trogodišnji dječak i njegova petogodišnja sestra. Dr. Pavić je potvrdio da djevojčica ima lakše ozljede, dok se dječakova ozljeda kvalificira kao teža.

“Dječak ima nešto zraka u grudnoj šupljini, a to znači da ima ozlijeđena pluća”, kazao je dr. Pavić ističući da je riječ o teškoj ozljedi, ali da dječak nije životno ugrožen i kod njega će se tijekom popodneva još napraviti kontrolni pregledi, prenosi N1.

Plenković i Nada Murganić zgroženi bacanjem djece kroz balkon na Pagu, ali, zanimljivo, čini se da je obitelj poznata institucijama

Podsjetimo, jutros u 06,47 sati policija je primila saznanja da je muška osoba u Pagu sa prvog kata obiteljske kuće, bacila svoje četvero malodobne djece.

Na mjesto događaja su žurno upućeni policijski službenici, kao i djelatnici HMP-i Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć.

Svjedok događaja kaže da su djeca bila ‘u užasnom stanju’, a da je otac otišao u policiju čim ih je bacio.

“Pobjegao je u auto čim ih je bacio. Čim je to napravio sjeo je u auto i otišao u policiju. Djecu smo nosili, ja i susjed. U kriminalnom su stanju bili”

Share This Article