Strava u Trilju: Dječak u napad na majku krenuo sa stražnjeg sjedišta automobila. Kad ju je izbo nožem, snimio ju je kako ranjena leži na tlu

Policijska uprava splitsko-dalmatinska objavila je detalje napada koji je jučer potresao mještane Trilja, ali i cijele Hrvatske – nožem je vlastitu majku nasred ceste izbo 14-godišnji dječak i zadao joj teške ozljede na glavi i vratu.

“U odnosu na događaj kada je jučer u Trilju ozlijeđena 47-godišnjakinja policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad jednom osobom.

Jučer neposredno nakon događaja u službene prostorije doveden je maloljetnik nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je postojanje sumnje da je jučer, 26. veljače 2019. godine, oko 15:40 sati fizički napao 47-godišnjakinju i ozlijedio je nožem. Prevezena je u splitsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći, zadobila je teške tjelesne ozljede i zadržana je na bolničkom liječenju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja maloljetnik je uz kaznenu prijavu zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela Ubojstvo iz članka 110. Kaznenog zakona u svezi članka 34 (ubojstvo u pokušaju) predan pritvorskom nadzorniku”, objavila je policija.

Tijekom obrade obavljen je i očevid na automobilu majke, u kojem je na sjedištu vozača ostalo tragova krvi i njene kose. Po tim je tragovima 14-godišnjak majku prvo ubo nožem sa zadnjeg sjedišta.

Ona je potom uspjela izaći izaći iz automobila no dječak je krenuo za njom i zadao joj još jednu ubodnu ranu. U kaznenoj prijavi, između ostalog, stoji kako je maloljetnik mobitelom fotografirao krvavu majku kako leži na tlu, piše Slobodna Dalmacija.

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič javio je kako je dječaka koji je nožem skoro ubio majku Županijski sud u Splitu pustio da se brani sa slobode uz mjere opreza. “O kojim mjerama opreza se točno radi, za sada nije poznato. Otac će morati voditi brigu o dječaku.

Također, dječak ima 14,5 godina, nije ranije osuđivan. Psihijatar je utvrdio kako nema određenih većih smetnji i nema opasnosti za okolinu te je fokusiran isključivo na majku. Prema tome, neće mu biti određen istražni zatvor.

Proglase li ga krivim, može mu se izreći određena odgojna mjera, može biti poslan u dom ali neće ići u maloljetnički zatvor. Policija je priopćila kako dječaka tereti za pokučaj ubojstva, no službeni motivi ovog zločina još nisu poznati.

Njegova majka je u teškom stanju na jedinici Intenzivnog liječenja u Splitu. Ima teške ozljede i liječnici se bore za njezin život”, kazao je Jurič.

Share This Article