Prosinečki izbacio Vranješa iz reprezentacije BiH

Izbornik BiH, hrvatski stručnjak Robert Prosinečki donio je odluku da u reprezentaciju više ne zove stopera Anderlechta Ognjena Vranješa nakon niza skandala.

– Sam je sebe izbacio iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i izvan njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagirao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere… Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Europsko prvenstvo. Nikakvi, čak ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju, objasnio je Prosinečki svoju odluku za Anadolu Agency.

Prosinečki je istaknuo kako je svjestan da će imati problema na poziciji desnog beka, ali da se nada da će što prije naći adekvatnu zamjenu.

Vranješ je više puta dosad ‘zapalio’ susjedstvo svojim političkim stavovima koji veličaju tzv. Republiku Srpsku, velikosrpsku i četničku politiku, čime je u konstantnom sukobu s navijačima BiH reprezentacije. Izazvao je kontroverzu tetovažom četničkog vojvode, često je ulazio i u otvorenu svađu sa suigračima, a njegov skandal s popularnom srpskom pjevačicom Jelenom Karleušom punio je naslovnice regionalnih medija, prenose Sportske novosti.

Share This Article