Slučaj žigosanje: Roditelj i učenica tvrde jedno, ravnatelj škole drugo, policija treće….

U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj srednjoj školi učenik prvoga razreda jučer je užarenim predmetom u obliku slova ‘U’ žigosao kolegicu i kolegu. Djevojka ima dvije opekline na ruci, a mladić je opečen po vratu. Sve se dogodilo za vrijeme nastave, javlja HRT.

Napadnuta učenica danas je u pratnji oca dala iskaz u zadarskoj policiji.

– Sjedila sam s kolegom u klupi, upaljačem je palio papiriće, i kada se upaljač pregrijao, utisnuo mi ga je dva puta na kožu, a drugom kolegi na vrat. Onda je rekao: Evo, sada se možete hvaliti da ste ustaše, ispričala nam je ozlijeđena djevojka. Na pitanje je li incident odmah prijavila, rekla je da nije, da ga je prijavila nakon 20-ak minuta, i to nastavnici iz tjelesnog.

– Očekujem kako će za taj čin biti kažnjen, kazala je.

Njezin otac Adem Shala ponovio nam je kako je razočaran upravom škole koja o tom događaju nije sama obavijestila ni policiji ni hitnu.

– Nisu zvali ni hitnu ni policiju. Htjeli su to sakriti. Najviše me šokiralo da je netko, znajući da je ona Albanka, išao joj žigosati slovo “U”, istaknuo je potreseni otac. Napomenuo je i kako to nije prvi slučaj nasilja u toj školi te da mu je kći nakon svega zaprimila prijeteće poruke smrću i to preko mobitela.

Zadarska policija, koja je za slučaj doznala od medija, a ne iz škole, provodi izvide.

– Provodi se kriminalističko istraživanje zbog nanošenja tjelesnih ozljeda u školi nad dvije maloljetne osobe kojima su nanesene lakše tjelesne ozljede. Policija je promptno reagirala i u tijeku je kriminalističko istraživanje kojim ćemo ovaj događaj u potpunosti rasvijetlilti, rekao je na konferenciji za novinare Boro Mršić, načelnik kriminalističke policije u PU zadarskoj.

– I stručna služba škole se uključila pravovremeno, a mi ćemo, po okončanju istraživanja, o svemu obavijestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno odvjetništvo, dodao je.

Upitan kad je policija obaviještena o događaju te tko ih je obavijestio, Mršić je rekao kako policija nije pozvana odmah, već je za događaj saznala javnim pogovorom. Zaprimili smo obavijest od predstavnika medija, istaknuo je, prenosi HRT.

Zadarska policija o žigosanju učenika žarenim predmetom u obliku slova “U”

Share This Article