Brkić kritizirao postojeće stanje: Izrael pokazuje kakav odnos prema iseljeništvu treba imati Hrvatska

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, koji se u posljednje vrijeme rijetko obraća javnosti, danas je na svom fb-u progovorio o odnosu prema hrvatskom iseljeništvu.

To se može shvatiti i kao izravna kritika postojećeg stanja, jer odnos Hrvatske prema iseljeništvu je nikakav, zapravo maćehinski.

[ ODNOS PREMA ISELJENIŠTVU U IZRAELU PRIMJER JE KOJEG TREBA SLIJEDITI I HRVATSKA ]

Danas sam u Hrvatskom saboru primio izraelskog veleposlanika u RH Ilana Mora te mu poželio uspješan mandat u Hrvatskoj. Kao voditelj Hrvatsko-izraelske međuparlamentarne skupine prijateljstva naglasio sam važnost parlamentarne suradnje i pozvao da ubrzo realiziramo razmjenu posjeta na razini međuparlamentarne skupine prijateljstva nakon parlamentarnih izbora u Izraelu.

Istaknuo sam kako je bitno da se dosadašnja prijateljska i partnerska suradnja između Hrvatske i Izraela nastavi i u budućnosti, posebno na područjima gospodarstva, poljoprivrede i navodnjavanja, turizma, kibernetičke sigurnosti, IT tehnologija, znanosti i obrazovanja. Posebno sam naglasio odnos prema iseljeništvu u Izraelu kao primjer iz kojeg i mi u Hrvatskoj možemo puno naučiti i kojeg treba slijediti.

Kako sport zbližava i povezuje ljude, veleposlaniku Moru sam s velikim ponosom poklonio dres našeg sportskog velikana Dražena Petrovića, koji u Izraelu ima brojne obožavatelje i koji se i danas prisjećaju njegovih vrhunskih rezultata. Našeg Dražena pamte i poštuju diljem svijeta kao sjajnog košarkaša i velikog čovjeka. On je naš ponos, nadahnuće i uzor mnogim mladim hrvatskim sportašima ???❤️??

Facebook Komentari