Kolakušić: Evo kako se lagano može na izborima ukrasti 70 tisuća glasova, zato ćemo ih nadzirati

Udruga Antikorupcija dosad je pobudila veliko zanimanje građana i okupila više od 20 000 članova, 5 000 volontera te približno 100 000 pratitelja na Facebooku, a nedavno se registrirala i za nadgledanje izbora, kažu u Antikorupciji.

„Na zadnjim je izborima bilo 6 700 glasačkih mjesta. Da se na svakome mjestu prekriži samo deset listića, to je 70 000 glasova. Oni daju deset saborskih mandata, a sa samo deset lažiranih glasačkih listića po jednome izbornom mjestu, možete odrediti rezultate izbora. Zato će naša udruga nadgledati sljedeće izbore”, istaknuo je predsjednik udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić te podsjetio kako se pokretanjem ove građanske inicijative želi poručiti da je krajnje vrijeme za ozbiljan obračun s korupcijom te da se on mora dogoditi u partnerstvu i zajedništvu s građanima zbog kojih ova država i postoji.

„Hrvatska će za nekoliko godina potpuno nestati ako nešto žurno ne poduzmemo i konačno se ne obračunamo s korupcijom koja desetljećima pustoši našu domovinu. Upravo stoga u udruzi Antikorupcija u zajedništvu s građanima počinjemo pružati pravnu pomoć svima koji nadležnim institucijama žele prijaviti korupciju, a obrađivat ćemo i podatke o korupcijskim djelima na svim razinama društva te zahtijevati promjene. Želimo da kolektivnu neodgovornost zamijeni osobna odgovornost i to će biti temelj svih naših djelovanja”, poručuje predsjednik udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić te poziva sve zainteresirane u Ulicu Đure Estera kod gradske tržnice u Koprivnicu u subotu 26. siječnja u vremenu od 11.00 do 12.00 sati na učlanjenje u građansku inicijativu koju je nedavno pokrenuo s ciljem početka organizirane borbe protiv korupcije na svim razinama.

Građani će tijekom navedenoga vremena imati prigodu izravno od predsjednika udruge Antikorupcija Mislava Kolakušića doznati sve novosti o tijeku odvijanja projekta Hrvatska bez korupcije, a moći će se i učlaniti u udrugu Antikorupcija ili se prijaviti za volonterski rad u njoj.

Udruzi Antikorupcija svi njezini članovi mogu dostavljati svoja saznanja o korupciji i korupcijskim djelima, predati podatke ili dokumentaciju kojom raspolažu te dobiti stručnu i savjetodavnu pomoć, priopćili su.

Share This Article