Krstičević o nabavi aviona: Krećemo u nov proces koji će biti najbolji

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević primio je u ponedjeljak u službeni posjet ministra obrane Republike Poljske Mariusza Błaszczaka.

‘Potpisali smo danas sporazum o vojnoj suradnji, nakon 20 godina. Njegov je cilj unaprijeđenje naše vojne suradnje da bismo se mogli nositi sa sigurnosnim izazovima’, rekao je nakon sastanka ministar Krstičević.

”Pripadnici HV-a nalaze se u Poljskoj od kraja 2017. na NATO aktivnostima. Zahvaljujem se ministru na gostoprimstvu koje daje hrvatskim vojnicima u Poljskoj”, rekao je Krstičević.

Ministar je najavio i sudjelovanje poljskih vojnika na vojnim vježbama u lipnju i u rujnu ove godine.

Najavio je suradnju vojnih industrija. “Jedna hrvatska firma dobila ugovor vezano za isporuku djelova za jurišnju pušku u Poljsku. Ugovor će biti potpisan ovih dana”, rekao je Krstičević.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Krstičević je govorio o propaloj nabavi F-16 od Iraela.

”Da podsjetim još jednom – natječaj je bio transparentan, Hrvatska je izabrala izraelsku ponudu, Izarel je imao preodobrenje od SAD-a, no trebali su od SAD-a dobiti i konačno odobrenje. Nekidan ste vidjeli da su došli u MORH i da su rekli da obavezu koju su imali, nisu osigurali, da nisu dobili odobrenje i da je to isključivo njihova odgovornost”, rekao je Krstičević podsjetivši kako se danas na tu temu održava i sjednica Vijeća za obranu kao i sjednica Vlade.

”Proces ćemo transparentno zatvoriti na Vladi. S ovim znanjem krećemo u nov proces koji će biti najbolji, s ciljem da Hrvatska dobije kvalitetan višenamjenski avion i da dobije nadzor svog zračnog prostora. Vlada će učiniti sve da se to i dogodi’, rekao je ministar, prenosi N1.

Facebook Komentari