Nije šala: Sezona lova donosi i pogotke u kolege lovce umjesto u životinje, tri posljednjih dana

U hrvatskim lovištima sezona lova u punom je jeku. Unatoč brojnim upozorenjima zadnjih su dana čak tri lovca završila s teškim ozljedama nakon što su ih propucali njihovi kolege.

Lov na divlje svinje u okolici Osijeka umalo je završio tragično za 33-godišnjeg lovca koji je stradao od prijateljevog metka. S cijelim događajem upoznati su i u osječkom lovačkom savezu.

”Uredno su pripremljeni, imali su sve potrebne dokumente, međutim dogodio se je jedan nemili eksces koji je mogao postati tragedija sve zbog nepoštivanja zakona, pravilnika kao i lovačkih običaja”, rekao je Zlatko Stolnik iz Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije.

Mladi lovac i dalje je na odjelu intenzivne kirurgije u Osijeku i njegovo stanje trenutačno je stabilno.

Pod sirenama hitne drniški lovac u teškom stanju prebačen je u splitski KBC. Prvi rezultati istrage kažu kako ga je neoprezni kolega pogodio sačmom u glavu.

Šibenska policija prijavila je 59-godišnjeg lovca koji je u četvrtak ranio svog kolegu. Ukoliko mu se dokaže krivnja prijeti mu i do pet godina zatvora.

Niz propucavanja završava onim u Lipovljanima. Umjesto fazana na meti iskusnog lovca našao se njegov kolega.

”Zbog zadobivene ozljede on je prebačen u KB Dubrava gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život”, rekla je Iva Dvorski, iz PU sisačko-moslavačke.

Prema dostupnim podacima tri lovca s početka priče, koji su propucali kolege nisu bili pod utjecajem alkohola.

Iako se u većini slučajeva lovci pridržavaju svih sigurnosnih pravila, savjeta prije odlaska u lov nikad dosta.

”Apsolutno propisno obilježeni s reflektirajućim prslucima, kapama, cipelama, hlačama. Danas već i psi nose reflektirajuće trake i ogrlice”, savjetuje Ivica Pučko iz Lovačkog saveza.

U lovačkom savezu kažu kako tijekom lovne sezone svakog vikenda diljem Hrvatske bude i do 40 tisuća lovaca te kako je riječ o izoliranim slučajevima stradavanja, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari