Adelboden: Dva Hrvata u drugoj vožnji slaloma i povijesni uspjeh Kolege nakon ere Ivice Kostelića

U švicarskom Adelbodenu održao se peti slalom sezone, a prvi nakon Zagreba, gdje su hrvatski predstavnici bili prilično uspješni. Elias kolega osvojio je šesto mjesto, što je najbolji rezultat hrvatskih skijaša nakon ere Ivice Kostelića.

Nakon prve vožnje najboli je bio Austrijanac Marco Schwarz, koji je s vremenom 53.90 bio najbrži, ali nije završio drugu vožnju. Henrik Kristoffersen je bio drugi (+0.34), završio je treći, a Marcel Hirscher s trećeg mjesta (+0.39) doskijao je do još jedne pobjede.

Od hrvatskih predstavnika drugu vožnju izborio je Istok Rodeš, koji je sa zaostatkom od 1.44 sekunde zauzeo 16. mjesto, ali nažalost nije završio drugu vožnju.

Elias Kolega je zauzeo 21. mjesto s vremenom 55,48 i zaostatkom od 1,58 za Schwartzom. Fenomenalnom vožnjom u drugom laufu stigao je na šesto mjesto.

Matej Vidović i Filip Zubčić nisu završili prvu vožnju.

U veleslalomskoj utrci Svjetskog kupa u Adelbodenu Filip Zubčić je jučer sa startnim brojem 22 prvu vožnju završio na odličnom 18. mjestu, no u drugoj je malo pokvario dojam te utrku završio na ukupno 26. mjestu.

Facebook Komentari