Karabatić ipak stiže na SP u rukometu, a Kauboji će u drugom krugu na Francusku…

Francuski rukometaši namučili su se protiv Brazila na otvaranju Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, ali ohrabrenje im dolazi već večeras, jer se momčadi priključuje – Nikola Karabatić.

Najbolji svjetski rukometaš trebao bi se večeras pridružiti momčadi nakon tri mjeseca oporavka od operacije, iako je predviđeni rok za povratak na teren bio četiri mjeseca. Upravo je to predvidio i hrvatski izbornik Lino Červar.

Karabatić će u subotu gledati svoje suigrače protiv Srbije, a očekuje se da će se treninzima priključiti u nedjelju.

Sjajni Karabatić je od 2006. godine predvodio ‘Les Bleus’ do četiri svjetska, tri europska i dva olimpijska zlata. Ovo je moglo biti prvo veliko natjecanje koje će propustiti još od 2003. godine, no njegov čudesni oporavak znači da će gotovo sigurno u drugom krugu zaigrati protiv Hrvatske, jer gotovo je sigurno da ćemo se tamo sudariti s Francuzima.

– Nikola je počeo s treninzima s dijelom momčadi PSG-a. Razgovarao sam s čelnicima kluba i stvoreni su uvjeti da nam se pridruži. On nam je izuzetno bitan, ali moramo kroz treninge vidjeti njegovo stanje i procijeniti da li je u mogućnosti priključiti se momčadi, rekao je Didier Dinart za L’Equipe, prenosi HRT.

Rezultati by SofaScore

Facebook Komentari