Najnovije

FOTO, VIDEO Pitona snašle velike muke, napalo ga čak 513 krpelja, pokušao se spasiti – u bazenu

Organizacija za lov i zaštitu zmija u Australiji spasila je pitona koji je posve bio prekriven krpeljima. Jadnu su životinju pronašli u bazenu gdje je najvjerojatnije pokušavala utopiti sve te krpelje.

Na svojoj stranici na Facebooku organizacija Gold Coast and Brisbane Snake Catcher objavila je više fotografija i snimki pitona vrste Morelia spilota. U prvom videu vidi se gmaz, za kojeg je odmah bilo jasno da nešto nije u redu, kako prekriven parazitima pluta u bazenu u australskom gradu Gold Coast u Queenslandu, piše BBC, prenosi Jutarnji.

Odmah su pozvani stručnjaci koji su uklonili zmiju i prevezli je u veterinarsku kliniku. Veterinari su uklonili čak 513 krpelja, no očekuju da će se zmija oporaviti.

Tony Harris, koji je ulovio zmiju, za BBC je rekao kako misli da je piton krpelje pokušavao utopiti u bazenu:

– Očito mu je bilo jako teško i neugodno. Cijela glava bila mu je natečena i prekrivena parazitima koji su se hranili na njemu – rekao je i dodao da je uklanjanje krpelja djelovalo kao da u ruci ‘držite vrećicu pikula koje se miču’.

Nije toliko neuobičajeno da se krpelji uhvate na zmije u divljini, no obično se radi o malom broju, nekoliko komada. Međutim, ovako velik broj krpelja ukazuje da je zmija već bila bolesna, možda zbog visokih temperatura i suše, rekao je Bryan Fry, profesor na Sveučilištu Queensland.

Facebook Komentari