Oca koji traži istinu o smrti mladića Davida Dragičevića ubijenog u Banjoj Luci terete jer je javno prozvao ministra

Davor Dragičević, otac koji traži istinu o smrti mladića Davida Dragičevića ubijenog u ožujku u Banjoj Luci, ispitan je u okružnom tužiteljstvu i pušten na slobodu. Izjavio je potom da će prijaviti sve koji su sudjelovali u njegovom uhićenju.

Dragičević je najavio da nastavlja s prosvjedom. Bit ću u 18 sati na Trgu, kazao je.

Uhićen je jučer s obrazloženjem kako se nije odazvao na poziv za saslušanje koji mu je upućen jer se protiv njega vodi istraga pod sumnjom da je počinio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti.

Dragičevića zapravo terete jer je javno prozvao ministra unutarnjih poslova BiH entiteta Republike Srpske Dragana Lukača kao osobu koja je među odgovornima za smrt njegova sina najavivši kako će on za to odgovarati zajedno sa svim drugim koji su u to umiješani a Lukač je to protumačio kao prijetnju, prenosi HRT.

Sudionici prosvjeda koji su u utorak tijekom cijelog dana trajali u Banjoj Luci u večernjim su satima odlučili prekinuti okupljanje i nastaviti ga u srijedu u 18 sati.

Skupovi podrške najavljeni su i u Sarajevu u 19 sati, u Beogradu za podne, dok je u Zrenjaninu skup podrške Davidovim roditeljima najavljen za 15 sati.

Share This Article