Prosvjedi u Zadru i Metkoviću, pravosuđe i zdravstvo

Građanska inicijativa “Mame i tate iz Metkovića” u 15 sati održat će polusatni mirni i dostojanstveni prosvjed ispred tamošnjeg Doma zdravlja.

Kako kažu, žele poslati poruku u Ministarstvo zdravstva u Zagreb da nema toga pravilnika i papira koji se ne može promijeniti u korist života njihove djece.

Traže hitnu izmjenu Pravilnika o medicinsko-biokemijskoj analizi u liječničkim ordinacijama kojom bi se dopustila nabava i upotreba prijeko potrebnih uređaja.

Završen je inspekcijski nadzor u metkovskom Domu zdravlja i Hitnoj pomoći te KBC-u Split zbog smrti 9-godišnjeg dječaka iz Metkovića. Prema neslužbenim informacijama – učinjeni su propusti, a nalaz pokazuje da liječnici u Domu zdravlja i Hitnoj pomoći nisu prepoznali kliničku sliku djeteta, javlja HRT.

Članovi Facebook grupe “Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce” koja broji gotovo 2500 članova najavili su novi prosvjed i skup podrške djevojci koju je pretukao Darko Kovačević “Daruvarac”.

Prosvjed je zakazan u srijedu, od 15 do 16 sati, na Narodnom trgu, a nazvali su ga “Mirno okupljanje protiv pravosuđa koje štiti nasilnike”.

“Nema govora mržnje i nikakvih prijetnji, mirno smo okupljanje i nećemo se spuštati na njihovu razinu. Nismo politički skup, svi smo tu zajedno, tako da nema nikakvih političkih i ideoloških izjava. Nema nasilja, tu smo da se pokažemo da nas ima, da nismo zadovoljni situacijom, a ne da radimo nerede….”, poručuju u Facebook grupi “Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce”.

Procurio preliminarni nalaz inspekcije oko smrti dječaka u Metkoviću: Nevjerojatan slijed postupaka i šetnje od vrata do vrata i na posljednje jutro života

Jelenić o slučaju Daruvarac: Zadarski ODO je pravilno postupio

Facebook Komentari