Netanyahu o prodaji F-16 C/D Baraka Hrvatskoj: Uključen sam u rješavanje problema. Još je prerano dati jasnu izjavu

Vode se razgovori između sve tri države. Osobno sam uključen u rješavanje problema. Još je prerano dati jasnu izjavu o slučaju. Radimo na njemu – tako glasi prva izjava izraelskog premijera Benjamina Netanyahua o slučaju vojnih zrakoplova, koju je upravo dao u Izraelu.

Podsjetimo, SAD očekuje od Izraelaca da poštuju uvjete o kojima su ranije razgovarali. Američki uvjet Izraelu za prodaju zrakoplova je taj da se vrate u prvobitno stanje. Ministarstvo obrane RH poručilo je u utorak kako zahtjeva da se u potpunosti ispoštuje izraelska ponuda za zrakoplov F-16 Barak te da nije moguća nikakva druga inačica tog zrakoplova.

Hrvati, imamo jako dobar plan u vezi borbenih zrakoplova F-16. Dogovor će, nadamo se, biti postignut do Nove godine, na zadovoljstvo Hrvatske, Izraela i SAD-a, poručili su preko Večernjeg lista iz Washingtona.

Hrvatska Vlada je 29. ožujka jednoglasno donijela odluku o nabavi 12 zrakoplova F-16 C/D Barak starih tridesetak godina, koji bi Hrvatsku kroz deset godina trebali stajati 2,9 milijardi kuna, prenosi Večernji.

Share This Article