Bandiću stiže i 13. saborski zastupnik, a njegovi očekuju ukupno 16

Milan Bandić i dalje sa svojim ljudima radi i dalje na jačanju svoga saborskog kluba u kojemu je trenutno 12 zastupnika.

Politički kuloari već idu toliko da daleko da predviđaju da će Bandić, kad dođe do 15 zastupnika u svom klubu, od premijera Plenkovića zatražiti da rekonstruira Vladu i HNS izbaci iz izvršne vlasti, a da će onda Bandić za nekoliko ministarskih mjesta predložiti nestranačke, stručne ljude.

U Bandićevom krugu, međutim, tvrde i dalje da im cilj nije ulazak u Vladu nego projektna priča, odnosno guranje projekata, stvaranje okvira za ulazak investicija i novo zapošljavanje u Hrvatskoj, te da će podršku Vladi uvjetovati takvim projektima. Ipak, o razvoju svog kluba u Saboru kažu:

“Imamo dogovorenog 13. zastupnika koji će ući u naš klub. Ali taj nije iz SDP-a. A što se SDP-ovaca tiče, neće biti novih članova našeg kluba do Nove godine. Tek nakon. Neka se odmaraju i razmisle. A krajnji cilj je 16 zastupnika u ovom paketu” kaže sugovornik iz Stranke rada i solidarnosti za Novi list.

Share This Article