Javila se i djevojka koju je brutalno pretukao Kovačević; Odvjetnik Mišetić objasnio što se u SAD-u dogodi kad odvjetnik ne dođe na ročište

Darko Kovačević Daruvarac, kojeg se sumnjiči da je prije pola godine brutalno pretukao svoju djevojku, u petak je pušten na slobodu nakon što mu je istekao šestomjesečni pritvor. Dobio je i policijsku zaštitu! A njegova žrtva u subotu ujutro komentirala je presudu.

– Eto našeg pravosuđa! Za ovog idiota nemam riječi niti ću išta reći, jer je doista suvišno da trošim riječi na monstruma. Kriminalac običan, kao i vlasnici kafića. A vlasnici kafića pobjegli i nisu se udostojili doći na sud, a zašto? Istina boli. Toliko o tome – napisala je Zadranka.

– Nema potrebe da ne imenujem pomagača, jer ga je ionako javnost prozvala i javno obilježila – dodaje, a prenio je RTL.

Mišetić: ‘Vrijeme je da se ovakva praksa prekine’

I Luka Mišetić, odvjetnik generala Ante Gotovine, komentirao je odluku zadarskog suda nazvavši je sramotnom.

– U Americi, odvjetnik koji se ne pojavi na ročištu u ovakvom slučaju bude priveden i disciplinski postupak pokrenut. Optuženika se ne bi pustilo zbog nedolaska odvjetnika. Vrijeme je da se ovakva praksa prekine. I Hrvatska odvjetnička komora je na potezu. Sramotno – napisao je Mišetić na Twitteru.

Prosvjed u Zadru

A iz zadarskog parka Gospe od zdravlja do zgrade suda organiziran je prosvjed zbog odluke zadarskog pravosuđa o puštanju Darka Kovačevića Daruvarca na slobodu.

– Ogorčeni smo sramotnom odlukom zadarskog pravosuđa koja je užasnula cijelu hrvatsku javnost. Pozivamo građane i građanke našega grada da nam se pridruže na mirnom prosvjedu. Prosvjedna povorka kreće u 11 sati iz parka Gospe od zdravlja do zgrade suda. Nasilnik Darko Kovačević Daruvarac izvršio je strašan zločin, a sad svjedočimo i pravosudnom nasilju nad pretučenom djevojkom. Vrijeme je da prekinemo šutnju nad svakim oblikom nasilja – stoji u pozivu Foruma žena i Foruma mladih Gradske organizacije SDP-a, a prenosi RTL.

Krici i plač djevojke žrtve nakon odluke da nasilnik Kovačević izlazi

Sutkinja zagrebačkog suda o slučajevima kao što je Daruvarac: Tri dana je najviše vremena koje treba posvetiti sud

Forum žena SDP-a u Zadru: Sumrak funkcioniranja pravosudnog sustava u Hrvatskoj

Share This Article