Slučaj Barbara trese Srbiju: Novinarka zbog napada potražila stručnu pomoć, oglasio se i Vučić

Izvještaj mlade novinarke Barbare Životić sa subotnjeg provjeda u Beogradu izazvao je polemike u srpskoj javnosti nakon što je Životić u javljanju koristila izraze poput “daleko malo ljudi” i “licemjerje organizatora”.

I tri dana nakon održanog prosvjeda “Stop krvavim košuljama” u Beogradu, izvještavanje mlade novinarke televizije Studio B Barbare Životić s tog događaja još uvijek trese Srbiju.

Na stranu novinarke stao je čak predsjednik Aleksandar Vučić koji je za nju zatražio zaštitu, piše Blic.

Izvještaj kojeg su mnogi na društvenim mrežama nazvali “partijskim”, a Životić u njemu koristila izraze poput “daleko malo ljudi” i “licemjerje organizatora”, bio je tema jutrošnje rasprave na TV Prva u kojoj su se sukobili glavna urednica Studija B Ivana Vučićević i novinar Srđan Škoro.

Vučićević je kazala da je Barbara Životić studentica koja ima samo 22 godine, ali istaknula kako je zbog cijele situacije i napada na društvenim mrežama potražila i stručnu pomoć. Smatra da je nad novinarkom počinjeno teško nasilje, no novinar Škoro poručio je kako je počinjeno “jedino nasilje nad istinom” i napao Vučićević.

“Taj je izvještaj kompletno nenovinarski, neprofesionalan i lažan. Ne opravdavam nikakvo nasilje, ali Barbara je žrtva partijskog zapošljavanja”, poručio je Škoro, a Vučićević uzvratila da je Studio B privatna televizijska postaja.

“Da, privatna televizija koja zapošljava partijske kadrove. I vi ste kao partijski kadar došli na čelo televizije koja danima i noćima bezočno laže građane Srbije”, rekao je Škoro, prenosi dnevnik.hr.

VIDEO Izvještavanje u susjedstvu: Nastup osobe u bijeloj bundici koja se lažno predstavljala kao novinarka vjerojatno će ući u anale stupidne propagande

Facebook Komentari