Amsterdamska koalicija zajedno na EU izbore

Amsterdamska koalicija, koju čine Glas, HSS i IDS, zajednički izlazi na izbore za Europski parlament. Na potpisivanju koalicijskog sporazuma čelnici stranaka su istaknuli da se žele suočiti s problemima i graditi Europsku uniju. Otvoreni su i za proširenje koalicije, a kažu da su dobrodošli svi koji su protiv politike HDZ-a i Milana Bandića.

“Ova koalicija želi biti koalicija progresivnih hrvatskih stranaka i mora dati obol borbi za opstojnosti i vrijednosti na kojima počiva Europska unija”, kazala je Anka Mrak Taritaš, predsjednica GLAS-a, na potpisivanju Koalicijskog sporazuma za izbore za Europski parlament.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić kazao je da je ovo početak okupljanja oporbenog bloka koji se želi vrlo jasno suprotstaviti HDZ-u i onima koji su desnije od HDZ-a.

“Želimo ostvariti ne samo dobar rezultat, nego i promjenu raspoloženja u Hrvatskoj, osvjetliti, osunčati, ozeleniti Hrvatsku, želimo biti prava, normalna opcija i glas većinske Hrvatske”, istaknuo je Krešo Beljak, čelnik HSS-a, piše HRT.

Facebook Komentari