Dva američka vojna zrakoplova se sudarila kod Japana, dvije osobe spašene, pet nestalo

Zrakoplov za gorivo i borbeni zrakoplov američke vojske srušili su se u Tihi ocean kod japanske jugozapadne obale nakon sudara u četvrtak ujutro, a spasioci su pronašli dva od sedam članova posade, jedan od njih u stabilnom stanju, navode dužnosnici.

Američki marinski korpus priopćio je da se sudar borbenog zrakoplova F / A-18 i zrakoplova KC-130 dogodio tijekom redovite vježbe punjena gorivom, nakon što su se zrakoplovi poletjeli iz svoje baze u Iwakuni, u blizini Hirošime u zapadnom Japanu.

Nesreća se dogodila 320 kilometara (200 milja) od obale, prema američkoj vojsci. Japanski dužnosnici priopćili su kako se to dogodilo bliže obali, oko 100 kilometara (60 milja), a tamo je misija za traganje i spašavanje pronašla dva člana posade.

Dva zrakoplova ukupno su imala sedam članova posade, dva u F / A-18 i pet u KC-130, kada su se sudarili i srušili u more južno od rta Muroto na otoku Shikoku u jugozapadnom Japanu. Uzrok nesreće se istražuje.

ovo je posljednja u nizu nesreća koje uključuju američku vojsku razmještenu u Japanu i blizu njega.

Prošlog mjeseca američki F / A-18 Hornet s nosača USS Ronald Reagan srušio se u more jugozapadno od japanskog južnog otoka Okinawe, a piloti su spašeni. Sredinom listopada MH-60 Seahawk, također s Ronalda Reagana, srušio se u filipinsko more odmah nakon polijetanja, ozlijeđeno je desetak mornara.

Share This Article