Kićo o presudi za pjevanje bećarca: Ej da mi je milicajca povući za jajca

“Slučaj bećarac” pažljivo prate i naši poznati glazbenici koje su bećarci i proslavili, a među njima su i Šima Jovanovac te Krunoslav Kićo Slabinac.

– Bećarce pjevaju svi, no postoje majstori, a oni trebaju znati što, kako i u koje vrijeme otpjevati. To je nikad završena pjesma, aktualna u vremenu, može izaći iz usta svakoga tko želi nešto priopćiti, pa postoje ljubavni, politički, satirički i oni erotski koji su i potencija za povećanje nataliteta roda. Treba uvijek znati mjeru i kome su adresirani, ako se ne radi o natpjevavanju. Dugo pjevam i uvijek sam pokušavao biti prilagođen mjestu, prilikama i slušateljima mojih izvedbi – kaže Šima.

– Svatko vas može tužiti za bilo što, ako postoji verbalni delikt, a ako ne postoji, onda je to apsurdno sve skupa. Bećarac “Ej da mi je milicajca povući za jajca” pjevao sam u bivšem sustavu pa se nitko nije uvrijedio, svi su se smijali, i milicajci. A koliko sam vidio na snimci, to isto su cure otpjevale jednom policajcu i vidilo se po faci da mu se to svidjelo! Bećarac provocira i traži odgovor, ali nikako ne traži takav odgovor. Suđenje je ovo bećarcu i Slavoniji, netko nam drži moralne prodike. To je nekada davno činio i Antun Reljković, pa nije uspio… Nije ni policija nedodirljiva, mogle bi se i neke njihove greške analizirati, ali to nije tema jer se po meni to ne odnosi na policiju kao instituciju…. – komentira Krunoslav Kićo Slabinac.

Prisjetio se i kako je svojedobno kasnio s koncertom u Našicama, i to ne njegovom greškom, već zbog nestanka struje, pa su Bećari zasvirali kolo dok se ne otkloni kvar.

– U kolu su mi onda cure i žene zapjevale: “Aoj, Kićo, svaka bi ti dala, al’ smo čule da ti buđa mala”. Što sam na to trebao? Ako je policajka smatrala da je sporni bećarac upućenj njoj, trebala je samo odgovoriti “Aoj, mali, ne fali se mnogo, ja ti došla, a ti nisi mogo’ “. Ona to na dužnosti, jasno, baš i ne smije, ali nije trebala ni odgovoriti tužbom – stava je on, piše Večernji.

Pa ti pjevaj, živilo nijemo kolo: Osuđen zbog bećarca, policajka je diskriminirana i povrijeđeno joj je osobno dostojanstvo

Facebook Komentari