Plenković o udaru s Pantovčaka: Morate biti otporni na to

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a najavio je podizanje minimalne plaće u Hrvatskoj.

“Važna današnja poruka je nova odluka o pozidanju minimalne plaću koju ću objaviti sutra na Vladi. Mislim da je to poruka za što dostojanstveniji život uz odgovarajuće kompenzacijske mjere poslodavcima. Mislim da će to biti dobra inicijativa”, rekao je Plenković, no detalje nije htio otkrivati.

“Dopustite da dio zadržim za sutra, kada ću održati uvodnu riječ na Vladi”, rekao je.
Kaže da su na današnjem sastanku riješili sva pitanja oko proračunu, amandmanima, o “svemu što će se događati sutra”.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najodlučnije odbacuje bilo kakve konstrukcije o njezinoj navodnoj umiješanosti u navodno rušenje Vlade premijera Andreja Plenkovića, a takvu konstrukciju drži izravnim političkim udarom na državne institucije, posebice na instituciju predsjednice Republike, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednice.

“Mi smo u političkoj utkamici svaki dan. Kad bih gledao koliko udara atiže, mogao bih reći da svaki dan imam buru ili neki ozbiljniji vjetar”, komentirao je premijer.

Vidi li on napad na instituciju predsjednice?

“U političkoj ste utakmici, svaki dan je neki problem. Ja kad bi bio osjetljiv svaki dan bih mogao reći da sam osjetio neki udar. Morate biti otporni na to”, rekao je, prenosi N1.

Predsjednica RH o tome da je umiješana u pokušaj rušenja Vlade Andreja Plenkovića

Stav predsjednice je dramatičan, aferu SMS treba riješiti

Facebook Komentari