Britanski istraživači dokazali su da konzumiranje jedne namirnice pred spavanje može potaknuti brži rad metabolizma

Mršavljenje nikad nije lak proces i na isti utječe veliki broj naših navika, a čak i najsitnija promjena može nam pomoći u bržem skidanju masnih naslaga…

Između ostalog, britanski istraživači dokazali su da konzumiranje jedne namirnice pred spavanje može potaknuti brži rad metabolizma.

Naime, u nedavno provedenom istraživanju, koje je objavljeno u magazinu British Journal of Nutrition, znanstvenici su potvrdili da je moguće skidati kilograme u snu, naravno uz korigiranu ishranu.

Oni su otkrili i koju to namirnicu treba konzumirati pola sata prije spavanja da bi to omogućili, a riječ je o svježem kravljem siru!

Utvrdili su da je čak i samo 30 grama svježeg sira dovoljno da pozitivno djeluje na regeneraciju mišića i ubrzavanje metabolizma, a sve zahvaljujući kazeinu (mliječne bjelančevine koje se nalazi u mliječnim proizvodima i siru).

Kazein se duže probavlja, i više sati osigurava mišiće vrijednim bjelančevinama, pa tijelo ne mora za dobivanje energije posezati za vlastitim bjelančevinama, nego će se poslužiti ugljikohidratima i masnoćama.

Ako pak iz nekog razloga ne jedete kravlji sir, dobra alternativa je i proteinski šejk koji u sebi sadrži kazein, piše Radio Sarajevo.

Facebook Komentari