Uhićenja na Kosovu – Vučić sazvao izvanrednu sjednicu

Specijalne snage kosovske policije jutros su uhitile četiri osobe u sjevernom dijelu Mitrovice. Glasnogovornik policije izjavio je da je provedena racija u sklopu istrage ubojstva Olivera Ivanovića.

Predstavnici kosovskih Srba naveli su da je među uhićenima i policajac Dragiša Marković koji je sudjelovao u istrazi. Srpski mediji pišu da su uhićeni odvedeni u južni dio Kosovske Mitrovice.

Jutros je održana izvanredna sjednica vlade Srbije. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić održao je niz izvanrednih sastanaka s čelnim ljudima vojske, policije, službi sigurnosti te zapovjednicima specijalnih vojnih i policijskih snaga.

Dodajmo ovomu da je jučer Kosovo uvelo carine od sto posto na robu iz BiH i Srbije. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tvrdi da je potez Prištine Srbiju doveo u lošiju situaciju od one kada je bila u trgovinskom ratu s Milanovićevom vladom 2015. Srbija, naime, svake godine na Kosovo izveze robu vrijednu više od 400 milijuna eura. Iz Europske unije zahtijevaju da se ta odluka povuče. Pozivaju i Srbiju i Kosovo da prekinu provokacije, piše HRT.

VIDEO Odnosi Srbije i Kosova uzavreli nakon podizanja pristojbi, Vučić i na Kosovu pronašao naciste, zvecka se oružjem, idu poruke Srbima u stilu “niko nesme da vas bije”

Facebook Komentari