Policajci pronašli serijskog pljačkaša, kolegu koji je počinio desetak razbojstava

Nedugo nakon pljačke policija je uspjela indentificirati pljačkaša koji je jučer oko 8,20 sati ujutro opljačkao poštu u Ulici Ivana Šibla, u novozagrebačkom naselju Središće, te se navodno radi o aktivnome policajcu zagrebačke policije.

Premda je kriminalistička istraga još u tijeku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, osumnjičenika, inače djelatnika temeljne policije u jednoj postaji na području Zagreba, njegovi kolege su uspjeli povezati s još desetak razbojstava na području Zagreba.

Čitava priča se počela odmotavati kada je pljačkaš nakon što je s plijenom napustio poštu pobjegao u obližnji Kaufland, međutim tamo su ga uočili zbog njegovih nervoznih kretnji. Jedan od djelatnika je pozvao policiju, a oni su gledajući snimke nadzornih kamera iz pošte uočili kako je riječ o osobi u istoj odjeći kao maskirani pljačkaš pošte.

Nemalo su se, i neugodno, iznenadili kada su vidjeli da im je u pitanju mlađi kolega. On je ubrzo uhićen, a na ispitivanju se klupko počelo dodatno razmotavati, te su kriminalisti utvrdili kako mu ovo nije prvo razbojstvo već to radi dulje vrijeme.

Kako im je priznao, imao je tešku ovisnost o kocki, odnosno o kladionicama te se vremenom počeo zaduživati, a dugove nije mogao vraćati, piše Jutarnji.

Facebook Komentari