Ćorić o Plenkovićevom ujaku u parku Biokovo: U mom slučaju ne držim da je bilo sukoba interesa

Ministar energetike Tomislav Ćorić komentirao je odluku Povjerenstva o odlučivanju o sukobu interesa, da će pokrenuti postupak protiv njega zbog slučaja zapošljavanja Marka Raosa, ujaka premijera Andreja Plenkovića u Upravno vijeće Parka prirode Biokovo.

Ministar je pozdravio svako nastojanje Povjerenstva da ispita eventualni sukob interesa. “U mom konkretnom slučaju ne držim da je došlo do toga, ali dopustite da to u iskazu prema Povjerenstvu i arugmentiram. Naglasio bih da se imenovanja svih članova Upravnih vijeća na razini Nacionalnih parkova određuju po principu koji dosad nije bio prisutan, činjenice da su to osobe iz Ministarstva okoliša i energetike, da je tu prisutna struka, da jedan član tog povjerenstva uvijek treba biti predstavnik radnika i dva člana iz lokalne zajednice. Kod imenovanja upravnih vijeća ravnali smo se i geografskim principom i na taj način sam u odlučivanju tko će biti članovi tih upravnih vijeća reagirao”, rekao je Ćorić.

“U imenovanju gospodina Raosa, u tom trenutku i dugo vremena kasnije, nisam znao za to da je on ujak premijera Plenkovića i nisam obavijestio Plenkovića o tome da sam imenovao Raosa. Životopis gospodina Raosa govori da je njegov bogat rad i bogat životopis obilježen s preko 40 godina rada na rukovodećim funkcijama, dakle gotovo onoliko koliko je star premijer Plenković. Ja ću s argumentima ići pred Povjerenstvo, pozdravljajući da u bilo kojem slučaju, pa i u ovom, vide je li riječ o sukobu interesa ili nije”, rekao je Ćorić.

“Diskrecijska odluka je propisana zakonom, a i u Zakonu o zaštiti prirode, ne bih ulazio u pojašnjenja, a što se tiče obrazloženja, što se događa prilikom ovakvih imenovanja, da ministar kreira popis osoba koje idu u Upravno vijeće, mi smo se nekoliko puta očitovali”, rekao je ministar.

“U očitovanju ću se refereirati na sve što sam ovdje iznio, svaka od tih činjenica je lako provjerljiva i nitko iz Povjerenstva nije ušao toliko u taj dio, ali neka Povjerenstvo zatraži očtovanje, i ono će stići na adresu Povjerenstva kad ga zatraže”, rekao je Ćorić, prenosi N1.

Plenković o imenovanju kuma Pokaza: Prijavio me Bulj. Da sam njega imenovao za veleposlanika to bi onda bilo neprimjereno

Utjecaj strica na moj životni put, nepotizam, kumovi i rodbinski stručnjaci za istraživanje ruda: Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Plenkovića i Ćorića, izvukla se Plenkovićeva sestrična

Facebook Komentari