VIDEO Odnosi Srbije i Kosova uzavreli nakon podizanja pristojbi, Vučić i na Kosovu pronašao naciste, zvecka se oružjem, idu poruke Srbima u stilu “niko nesme da vas bije”

Naš narod na Kosovu je u teškom položaju nakon odluke Prištine o povećanju pristojbi 100 posto na srpske proizvode, rekao je predsjednik Aleksandar Vučić u razgovoru s predstavnicima Srba na Kosovu i istaknuo da ih neće ostaviti na milost i nemilost, prenosi RTS.

Dodao je da bi Kfor zaustavio postrojbe Rosu da su krenule prema sjeveru Kosova. Zbog Srba i na Kosovu i u središnjoj Srbiji, Beograd mora čuvati mir, poručio je Vučić.

Vučić je naglasio da je riječ o nečemu što do sada nije nigdje viđeno.

“Paljenje naše robe u Kačaniku, organiziranih lomača potpuno je isto kao paljenje židovskih knjiga u nacističkoj Njemačkoj. Imamo najgoru vrstu nacizma na djelu, kojom se neki ponose. Za nas je važno da su ljudi iz EU reagirali racionalno, bilo bi bolje da su reagirali tako i prvi put kada je prekršen Cefta sporazum. Nisam siguran da će uspjeti urazumiti Prištinu. Ne mislim da će se to dogoditi”, poručio je Vučić.

Dodao je da su prištinske vlasti krenule po Ropotovu i Ranilugu po kućama i otimaju registracijske pločice automobila.

“Ali ne moram govoriti da vas nećemo ostaviti na milost i nemilost. Sve što sam rekao u Kosovskoj Mitrovici pozivajući njih na mir, na razumijevanje, da shvate da je kompromis jedino moguće rešenje. Bojim se da to nisu razumjeli ili da su to shvatili kao naš znak slabosti”, rekao je Vučić.

“Moramo se spremiti za dugu borbu”

Komentirajući izjavu Ramusha Haradinaja da Kosovo neće povući pristojbe dok Srbija ne prizna Kosovo, Vučić kaže da to Haradinaj nije sam smislio i da iza toga stoje velike sile.

“To nije izašlo iz Haradinajeve glave, on je samo bio neoprezan i brže-bolje iznio u javnost”, rekao je Vučić i dodao da se moraju pripremiti za dugu i tešku borbu jer nezavisnost neće priznati.

“Moramo se spremiti za dugu borbu, jer nezavisnost sigurno nećemo prihvatiti”, rekao je Vučić povodom Haradinajeve izjave.

Facebook Komentari