In vino veritas, u prijevodu lokalnih HDZ-ovaca – Mošta k Stieru piti ne, a Centrale – Izvor informacija je u svim klasnim društvima vladajuća klasa

Iako se samoborsko Martinje na inicijativu Davora Ive Stiera i u organizaciji gradskog HDZ-a prometnulo u svojevrsni skandal nakon što je Vladimir Skendrović, predsjednik samoborskog HDZ-a, vrhu stranke dao mandat na raspolaganje i u, blago rečeno, začuđujućem pismu vodstvu HDZ-a konstatirao da sa Stierom više ne može surađivati, izgleda da su se strasti ipak smirile, piše Večernji.

– Sa Stierom sam u nedjelju razgovarao sat i pol vremena i uvjerio me da on nema nikakve veze s kontekstom koji je objavljen o druženju za Martinje – rekao je Večernjem jučer Skendrović potvrđujući da za Stiera neće tražiti nikakve sankcije premda se iz njegovih rečenica upućenih vrhu HDZ-a moglo drugačije naslutiti. No i dalje je neizvjesno hoće li Skendrović podnijeti ostavku jer će to, kako nam je rekao, ovisiti o tome hoće li to od njega tražiti Gradski odbor samoborskog HDZ-a, koji zasjeda danas, ili predsjednik HDZ-a Plenković, odnosno glavni tajnik Jandroković koje je pismom obavijestio da im nudi mandat na raspolaganje. Skendrović nije htio odgovoriti je li mu vrh HDZ-a odgovorio na pismo, a inzistirao je da je pismo samoinicijativno napisao.

– Odgovoran sam za vijest koja je izazvala nemir među članstvom samoborskog HDZ-a. Naša je organizacija uvijek bila neutralna, a ispalo je da smo se svrstali na jednu stranu. Ako GO ili vrh HDZ-a procijene da trebam odgovarati zbog svoje nespretnosti, onda ću podnijeti ostavku. U svoje 54 godine nemam nijednu mrlju. Vlasnik sam tvrtke koja proizvodi i distribuira strojeve za aplikaciju folija tako da od politike ne živim – odgovorio je večernjem Skendrović koji je prije godinu i pol dana preuzeo samoborski HDZ na neposrednim stranačkim izborima. Član je HDZ-a, rekao je Večernjem, od 1991. godine.

A što se, zapravo, dogodilo na proslavi krštenja mošta u povodu Martinja u samoborskom hotelu Lavica? Okupilo se oko 130 HDZ-ovaca, među njima i premijerov savjetnik Ressler, ekipu s nacionalne razine pozvao je Stier (Miru Kovača, Domagoja Miloševića…), a lokalne goste Skendrović. Međutim, kad je Večernji list objavio vijest o Martinju i u prvi plan istaknuo Stiera, kao svojevrsnog oponenta Plenkoviću, ali uopće ne sugerirajući da je riječ o nekakvom urotničkom okupljanju, u samoborskom HDZ-u nastao je kaos. Skendrović taj isti dan piše pismo upućeno Plenkoviću, Jandrokoviću i Barišiću kao predsjedniku HDZ-a Zagrebačke županije jer “u moralnoj kategoriji smatram sebe odgovornim za propust i kontrolu i ovim putem svoj mandat predsjednika samoborske organizacije stavljam na raspolaganje. Naglašavam da bilo koji oblik daljnje suradnje i komunikacije sa zastupnikom Davorom Ivo Stierom na razini grada Samobora s moje strane više nije moguć”.

Pritom Skendrović u pismu optužuje Stiera da mu jedino on nije dostavio imena nego samo broj pozvanih osoba na Martinje te naglašava kako je bio dogovor da se toj o zabavi u medije ne plasiraju nikakve informacije. – Pismo je zaista bizarno. Pogotovo kada se zna da ga je napisao čovjek koji je na izravnim izborima osvojio mandat šefa lokalnog HDZ-a. Uopće pomisliti da bi bila riječ o okupljanju urotnika protiv Plenkovića je smiješno jer je na Martinju bio i Karlo Ressler – komentirao je jedan uzvanik HDZ-ove fešte za Martinje, piše Večernji.

Facebook Komentari